- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je krizi došao kraj? /video/

Kevin Panter
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
Pratite nas
Kevin Panter, kapiten Partizana, od početka sezone na samo jednoj utakmici je postigao trojku, a to je bi trebalo da je njegovo najjače oružje. Dok su navijači strepeli zbog toga pred večiti derbi, osvanuo je snimak na kom Panter pogađa trojke kao od šale tokom treninga, čime je ostavio nadu da će se probuditi iz „zimskog sna“.
Prethodne sezone jedno od najmoćnijih oružja Partizana bila je trojka Kevina Pantera koju se činilo da Amerikanac može da pogodi sa bilo kog dela terena i to baš onda kada je najpotrebnije.
Nikola Jokić i Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Dobre vesti – Micić želi da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama
Međutim u novoj sezoni kao da je crno-beli dres obukao neki potpuno drugačiji igrač jer tih trojki nije bilo nigde, a onda je na red došao večiti derbi.
Kapiten ne mora da ubaci najviše poena na meču, ne mora da bude najviše minuta na parketu, ali mora da napravi razliku i bitnim trenucima i to je izgleda probudilo Kevina pred evroligaški susret sa Crvenom zvezdom.
Na treningu pred večiti derbi Panter je pogodio devet od devet trojki i pokazao da to još uvek zna da radi, a nije tako delovalo na prethodnih osam utakmica.
U Partizanovom porazu od Mege Panter nije upisao nijedan poen, šutirao je bezupešno osam puta.
Od starta sezone, na osam utakmica kapiten crno-belih ubacio je samo jednu trojku u prvom kolu protiv Makabija, a pokušao je da je ubaci ukupno 21 put.
„Kevin je neko ko je predan, odan. Nadam se da ćemo mu pomoći da izađe iz ovakve situacije“, rekao je Željko Obradović posle poraza od Mege.
Trofejni evropski stručnjak uprkos lošem početku sezona i dalje gaji poverenje u kapitena, a snimci sa treninga mogli bi da budu pokazatelj da se Panter konačno budi.
Ipak, treba pomenuti koliko u pojedinim trenucima u derbiju procenti šuta padaju u vodu.
Odličan primer prošle godine bio je Nemanja Nedović koji se mučio sa trojkom tokom cele utakmice, a onda iz ćoška pogodio na 2,2 sekunde do kraja i tako doneo pobedu Zvezdi.
Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Poslastica – vreme je za prvi košarkaški derbi u sezoni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala