- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruskinje su priredile spektakl za pamćenje – suze, preokret i pobeda kojoj se raduje Kineskinja!

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVeronika Kudermetova
Veronika Kudermetova - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Veronika Kudermetova pobedila je u grupnoj fazi turnira u Žuhaiju Ljudmilu Samsonovu rezultatom 6:4, 3:6, 7:5. U ruskom derbiju Samsonovoj je bila neophodna pobeda za polufinale, ali Veronika se borila i na kraju slavla uprkos što ona sama nije imala šanse za dalji plasman.
U prvom setu delovalo je da je brejku bliža Ljudmila Samsonova koja je konstantno pretila, ali Veronika Kudermetova spasila je šest brejk lopti i potom je preuzela inicijativu.
U sedmom gemu Kudermetova koristi svoju šansu, a onda potvrdom brejka stavlja tačku na prvi set koji je rešila u svoju korist.
Nastavila je odlično i u drugom setu, povela je rezultatom 3:0, a onda kada joj je još tri gema falilo da dođe do pobede, Samsonova počinje da režira neverovatan preokret i vezuje tri brejka.
Šest gemova zaredom dobila je Samsonova i tako je meč otišao u treći set koji je bio pun uzbuđenja.
Samsonova je prva zapretila i prva uspela da stigne do novog brejka, a pri rezultatu 5:2 stigla je i do meč lopti.
Scena koja je tada viđena bila je potpuno neuobičajena. Veronika je prekrila lice rukama i briznula u plač kao da joj je bilo preko potrebno da se emotivno isprazni. Neverovatno, ali Kudermetova je posle toga vratila igru iz prvog seta.
Spasila je Veronika te dve meč lopte, vratila jedan brejk, a onda je Ljudmila u desetom gemu imala priliku ponovo da servira za meč, međutim i taj gem odigrala je odlično druga ruska teniserka koja je sa ivice poraza stigla do izjednačenja.
Neverovatna Kudermetova potpuno je uspela da se vrati i na kraju slavi, međutim nije imala previše razloga za sreću jer dok je Samsonovoj ovaj meč mogao da donese polufinale, Kudermetovoj nije. Ruska teniserka pobedom je u plej-of poslala Kineskinju Lin Žu.
Turnir u Žuhaiju igra se tako što su teniserke raspoređene u četiri grupe, a u polufinale idu najbolje iz svake grupe. Sve tri teniserke u ovoj grupi imale su isti broj poena, ali je Kineskinja imala bolji međusobni skor.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
SPORT
Nova epizoda Novakove borbe protiv sistema: „Ignorisali su nas – a mi smo sve jači!“
Aleksandar Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Savršen dan za Ruse – pao je i Amerikanac!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
SPORT
Spektakularna objava Amerikanaca: Rafa i Rodžer plaču dok Novak svira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala