- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savršen dan za Ruse – pao je i Amerikanac!

© AP Photo / Kamran JebreiliAleksandar Ševčenko
Aleksandar Ševčenko - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2023
Pratite nas
Ruski teniseri i teniserke su imali savršen dan, a heroj je Aleksandar Ševčenko koji je uspeo da savlada favorizovanog Amerikanca Tejlora Frica.
Ševčenko, trenutno 83. teniser sveta, uspeo je da savlada devetog na ATP listi za plasman u četvrtfinale turnira u Bazelu.
Ševčenko je uspeo da napravi preokret, prvi set je izgubio u taj-brejku sa 7:6, a drugi i treći je dobio na isti način, za nešto manje od tri sata igre.
U četvrtfinale turnira, ali u Beču, ide Andrej Rubljov koji je pobedio Italijana Matea Arnaldija relativno lako sa7:5, 6:3.
Rubljov je zakazao duel za polufinale sa Aleksandrom Zverevim koji je pobedio Kamerona Norija takođe u dva seta.
Meč za polufinale Beča će igrati i Danil Medvedev pošto je u tri seta savladao Grigora Dimitrova u velikom derbiju, posle tri odigrana seta, preokretom – 3:6, 6:2, 6:4.
Zanimljivost je da će Medvedev u četvrtfinalu igrati protiv zemljaka Aslana Karaceva koji je posle Romana Safijulina, takođe Rusa, pobedio i Čeha Jiržija Lehečku.
Veoma uspešne su bile i ruske teniserke, na turniru u kineskom Žuhaiju, koji se igra po grupama, Darija Kasatkina je pobedila Magdu Linet iz Poljske u dva seta, Ljudmila Samsonova Lin Žu u tri, a Veronika Kudermetova je u tandemu sa Beatris Hadad Majom bila bolja od Oksane Kalašnikove i Jane Sizikove.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala