- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Ne znamo šta se dešava“: U Americi šokirani moćnom ruskom PVO

© Aleksandar VilfRusija razvija novi teški višecevni raketni lanser
Rusija razvija novi teški višecevni raketni lanser - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2023
Pratite nas
Vašington ne može da shvati kako je Rusija uspela da stvori tako moćnu protivvazduhoplovnu odbranu u zoni specijalne vojne operacije, izjavio je bivši obaveštajac američke vojske Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.
„Mi i dalje ne znamo šta se dešava. Znamo samo da se ukrajinski lovci obaraju. Punimo nebo našim radarima i sistemima 'avaks', sve pratimo, ali ne možemo da shvatimo šta se dešava. Zato Rusi znaju“, rekao je ekspert.
Kako je dodao, višeslojna i složena ruska protivvazduhoplovna odbrana obara sve protivničko što poleti u zoni borbenih dejstava.
Riter je uveren da će sistem PVO, koji su napravili ruski naučnici i inženjeri, obezbediti Moskvi vazdušnu nadmoć u „ratu budućnosti“. Bivši obaveštajac predviđa da će, u slučaju hipotetičkog sukoba, svi napredni avioni američkog Ratnog vazduhoplovstva bukvalno „ispariti u vazduhu“.
„Avaksi“ su specijalizovani da sakupljaju informacije o letovima, na primer o borbenim avionima u niskom letu. Oni su se aktivno koristili kao podrška vojnim akcijama NATO, recimo u Avganistanu.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije na današnjem brifingu saopštilo je da su ruski lovci i PVO sistemi od 1. oktobra uništili 31 avion i tri helikoptera ukrajinske vojske.
Ruska haubica Koalicija-SV - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
RUSIJA
Najnovija ruska haubica prošla državna testiranja: Domet i preciznost borbenog robota – nenadmašni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala