- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Albanski fudbaler provocira Orlove: „Želim Srbiju u grupi – da ih pobedimo 5:0“

© AP Photo / Franc ZhurdaTaulant Seferi
Taulant Seferi - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
Pratite nas
Taulant Seferi, fudbalski reprezentativac Albanije rodom iz Kumanova, u jednoj emisiji albanskog novinara provocirao je fudbalsku reprezentaciju Srbije. Seferi je istakao da bi želeo Srbiju u grupi na Evropskom prvenstvu jer priželjkuje pobedu sa nulom protiv Orlova.
Mogao je da bira Taulant Seferi između mnogih drugih reprezentacija kada mu je Klaudio Ndreka, albanski novinar, postavio pitanje protiv koga bi voleo da Albanija igra u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, ali njegov izbor pao je na Srbiju.
„Želim Srbiju u našoj grupi na Evropskom prvenstvu da ih pobedimo kako treba. Verujem da možemo doći do čiste pobede i to rezultatom 3:0, 4:0 ili 5:0“, samouvereno je odgovorio Seferi.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
SPORT
Novakov šou u Beogradu: Sa poznatim Hrvatom svirao saksofon – a onda najavio svoj koncert /video/
Ukoliko je i zaista želeo da pomene Orlove provokacija u kojoj priželjkuje da srpski fudbaleri ne postignu nijedan gol bila je potpuno bespotrebna.
Zanimljivo je da je Seferi rodom iz Severne Makedonije, preciznije iz Kumanovova, a za tu reprezentaciju igrao je u svim mlađim kategorijama. Bio je i najmlađi debitant A reprezentacije, a onda je odlučio da igra za Albaniju za koju je debitovao 2019. godine.
Upisao je 16 utakmica na kojima je ukupno postigao tri gola, a dva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Seferi trenutno nastupa za Banijas, klub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a tokom karijere igrao je za Jang Bojs, Tiranu u kojoj je sa 19 golova bio najuspešniji, dok se odlično pokazao u ukrajinskoj Vorlska Poltavi za koju je na 24 utakmice postigao 11 golova.
Na osnovu šešira susret Srbije i Albanije na Evropskom prvenstvu nije nemoguć, ali je obema reprezentacijama prethodno neophodno da osvoje po bod. Dok Orlovi taj bod traže protiv Bugarske (nije neophodan ako Litvanija pobedi Crnu Goru), Albanci moraju da ga osvoje u meču sa Farskim Ostrvima ili Moldavijom.
Ukoliko do tog sureta dođe moglo bi da dođe i do neprijatnosti kao što je to bio slučaj 2016. godine kada je meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Beogradu protekao u sramnoj provokaciji Albanaca sa dronom za koji je bila zakačena zastava sa mapom takozvane velike Albanije. Uprkos provokaciji meč je registorvan službenim rezultatom 3:0 u korist Albanije.
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
SPORT
Legenda Partizana na novom zadatku – Grci traže spas u Srbinu
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Liga šampiona: Gudelj strelac u porazu Sevilje
.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala