- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Magični Jokić tripl-dablom otvorio novu sezonu – Lejkersi srušeni na startu

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2023
Pratite nas
Novu sezonu u NBA ligi na spektakularan način otvorio je Nikola Jokić, srpski košarkaš koji je odmah u prvom kolu ostvario tripl-dabl i poveo Denver Nagetse do pobede protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 119:107 (34:20,29:34,24:26, 32:27).
Već u prvoj deonici Nikola Jokić upisao je deset poena, a do kraja utakmice zabeležio je 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija.
Osim što su Nagetsi ofanzivno dobro otvorili utakmicu, impresivna je bila i njihova odbrana u tim uvodnim minutuma jer su sveli Lejkerse na samo 20 poena.
Lebron i Dejvis uspeli su da vrate tim u drugoj četvrtini, međutim nedovoljno da preokrenu rezultat. Usledila je serija grešaka u trećoj deonici, a Lejkersi su znali da je iskoriste i napravili su seriju od 9:0 kojom su se značajno približili Denveru.
Koševima na startu poslednje četvrtine Lejkersi su prednost Nagetsa sveli na samo tri poena, ali onda je trojka Gordona konačno trgla domaćina.
Jokić je vezao pet poena posle čega je Denver pokazao da je ekipa koja je izuzetno spremno usla u novu sezonu.
Srpski as na parketu je proveo 36 minuta, imao je 9/17 za dva poena i 3/5 za tri i bio je najefikasniji igrač kako u timu tako i na meču.
Iza njega je bio Lebron Džejms koji je postigao 21 poen, osam skkova i pet asistencija, dok je isti broj poena imao odlični Džamal Marej.
Odmah je u prvom kolu nove sezone Jokić otvorio svoju knjigu rekorda u kojoj je upisao novi. Srpski as postao je tek peti igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario tripl-dabl u prvoj utakmici nove sezone. Pre Jokića to je za rukom pošlo samo Oskaru Robertsonu, Medžiku Džonsonu, Klajdu Dreksleru, a poslednji put to je pre srpskog asa uspeo Gari Pajton davne 2000. godine.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Evroliga: Makabi će biti domaćin u Beogradu
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Šta bi bilo da Jokića zanima košarka?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala