- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta bi bilo da Jokića zanima košarka?

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Nikola Jokić igra toliko laganu, ubedljivu košarku da ponekad deluje da ne ulaže nimalo napora u nju. Naravno, to je varka. A, upecao se i NBA košarkaš Si Džej Mekolum koji je istakao da ne može da zamisli Jokića kako gleda video materijale na slobodan dan.
Zapravo, utisak je da Jokić zna i akcije svog tima, ali i protivničkog, što je više puta pokazao u situacijama kada je bukvalno navodio svoje saigrače kako da se postave. Već je unapred znao šta će protivnik da odigra.
Nešto tako je uradio protiv Golden Stejta, ali sada igrač Nju Orleans Pelikansa Mekolum ističe da Nikola ne gleda uopšte košarku. To jeste da ga ona ne zanima.
„On ne gleda košarku uopšte. Ne mogu da ga zamislim kako na slobodan dan gleda video materijale (posvećene košarci i narednim protivnicima)“, rekao je iskusni NBA šuter.
A, spreman odgovor imao je poznati novinar koji prati Denver - Harison Vajnd.
„Neverovatno mi je da pametni ljudi, poput Si Džeja Mekoluma, predsednika NBA asocijacije igrača, misli da je Nikola Jokić postao najbolji igrač na svetu slučajno. Te da nije uložio veliki napor“, napisao je Harison Vajnd.
Inače, u NBA ligi trenutno traje period priprema za novu sezonu, Denver je igrao protiv Los Anđeles Klipersa, slavio sa 103:90, a Nikola Jokić je dao 25 poena i tome dodao 14 skokova i osam asistencija. I to tako što nije ulazio u igru u poslednjoj deonici.
Nije bilo potrebno mnogo navijačima Nikole Jokića da ovakvu njegovu dobru partiju posvete škakljivom komentatoru Mekolumu.
Neko se našalio pa rekao da Jokić ne gleda snimke o košarci kada je slobodan, već o konjima, te da se tu krije tajna.
Ko zna, možda je to i istina.
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
Ako su želeli da promovišu srpski talenat – onda je u redu, u suprotnom...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala