- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Posebni“ se uvek poslednji smeje /video/

© AP Photo / Alfredo FalconeŽoze Murinjo
Žoze Murinjo - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Pre tačno dve decenije Žoze Murinjo je stupio na veliku fudbalsku scenu i od tada do sad se nije pojavio niko ko mu može „stati na rep“. Poslednji u nizu onih u čijem slučaju se „Posebni“ poslednji smeje je argentinski fudbaler Papu Gomes, suspendovan zbog dopinga.
Gomes je doživeo neke od najlepših momenata u životu u prethodnom periodu, postao je prvak sveta sa Argentinom, a ove godine je noseći dres Sevilje podigao pehar šampiona Lige Evrope.
Predrag Stojaković - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Kakva je veza Los Anđeles Lejkersa i Peđe Stojakovića? /video/
U finalu kontinentalnog takmičenja Sevilja je savladala Romu koju sa klupe predvodi Žoze Murinjo i Gomes pre nekoliko dana nije imao milosti kada je komentarisao portugalskog trenera.
„Murinjo? Jedino sećanje na njega mi je ono u kom sam osvojio Ligu Evrope sa Seviljom protiv njega“, naveo je samouvereni Gomes.
Koji dan kasnije fudbalski svet je šokirala informacija da je Gomes suspendovan na dve godine, što praktično znači kraj karijere jer u ovom momentu ima 35 godina.
Gomes se suočio sa doping skandalom uoči meča koji je sa novim klubom Moncom trebalo da igra protiv Murinjove Rome.
Nenad Čanak - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Drugi partizanovac u dva dana ostao bez posla u Turskoj
„Potvrđujem da sam od španske antidoping komisije dobio suspenziju na dve godine. Nikada nisam uzeo nedozvoljene supstance. Pronađen mi je terbutalin u organizmu, moguće je da sam ga slučajno uneo u sebe kroz sirup za kašalj mog sina. Mogu da kažem i da terbutalin ni na koji način ne pomaže sportske performanse“, naveo je Gomes.
I to je bio dovoljno dobar šlagvort za Murinja.
„Imam neki kašalj, ali neću uzeti nikakav sirup niti tablete. Inače bi mogao da imam problem sa doping testiranjem“, naveo je Murinjo.
Portugalski trener je tokom utakmice sa Moncom dobio crveni karton pošto je njegova ekipa postigla gol u finišu za pobedu.
Gestikulirao je ka klupi protivnika, pokazivao je da previše pričaju i da je vreme da obrišu suze.
Neće ga zaboleti crveni karton, ni priče koje se o njemu pričaju, već jednom treba svima da bude jasno – „Posebni“ se uvek poslednji smeje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala