- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Spektakularne“ brojke: Seoska liga gledanija od tima koji vodi legenda – za šest navijača

© AP Photo / Jon SuperStiven Džerard
Stiven Džerard - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
Pratite nas
Saudijska Arabija je zemlja koja je uložila ogromne količine novca kako bi okupila najbolje fudbalere, sudije i trenere, ali i dalje debelo kaska za ligama širom Evrope i sveta kada je poseta u pitanju. Tako je meč osme engleske lige posmatrao veći broj navijača u odnosu na tim Stivena Džerarda u Arabiji.
Naime, na utakmici Al-Etifaka, kluba koji s klupe vodi proslavljeni engleski fudbaler i as Liverpula Stiven Džerard, bilo je mizernih 696 gledalaca.
Poraz od Rijada ispratilo je s lica mesta manje od 700 navijača, dok je na susretu Klitroa – Njukasl taun, što je osmo po jačini takmičenje u „kolevci fudbala“ i može se praktično uporediti sa srpskim seoskim ligama, na tribinama bilo 702 navijača!?
Samim tim, jasno da je astronomske sume koje prebogati Arapi izdvajaju na dovođenje zvezda, počev od Kristijana Ronalda, preko Karima Benzeme, Nejmara, pa sve do Sergeja i Mitrovića, nisu garancija da će fudbal u toj zemlji doživeti momentalnu ekspanziju, kada su u pitanju navijači.
Nenad Čanak - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Drugi partizanovac u dva dana ostao bez posla u Turskoj
Nema sumnje u to da je fudbal tamo i te kako napredovao, da je na snazi „zlatna groznica“, koja je nekada vladala Kinom, ali je isto tako stigla potvrda zbog čega je Engleska kolevka fudbala, kao i da postoje stvari koje novac ne može da kupi.
Publika dolazi na utakmice najvećih klubova u Saudijskoj Arabiji, pre svih na mečeve Al Hilala, kao i Al Etihada i Al Nasra, što nije slučaj i sa ostalima.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Fudbaleri Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2023
SPORT
Marko ima ožiljak od Zvezde, a iz Lajpciga poručuju: „Odvratan protivnik“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala