- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mir je potreban svima: Rusija posebno posvećena osiguranju bezbednosti Izraela

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaŠef ruske diplomatije Sergej Lavrov
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
Pratite nas
Rusija je uvek isticala svoju posvećenost osiguranju bezbednosti Izraela, zemlji je potreban mir, ali mir je potreban i Palestincima, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Predsednik Putin je u svojim međunarodnim govorima o Bliskom istoku uvek isticao našu posebnu posvećenost osiguranju bezbednosti Izraela. Tamo živi 1,5-2 miliona naših građana. Vidimo u kakvim se geopolitičkim uslovima ova zemlja razvija. Razumemo da joj je potreban mir. Ali njenim susedima je takođe potreban mir. To se odnosi i na Siriju, i na Liban i na Palestince“, rekao je Lavrov posle sastanka u formatu „3+3“ o Južnom Kavkazu u Teheranu.

Ministar je dodao da je Rusija spremna da pomogne u rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba, Moskva je u normalnim odnosima sa svim stranama konflikta.
Sa druge strane, SAD su među liderima zemalja koje se mešaju u palestinsko-izraelski sukob.
„Što se tiče prognoza Entoni Blinkena u vezi sa intervencijom trećih sila u sukobu, SAD su već među liderima onih koji se mešaju. To uključuje slanje dve grupe nosača aviona u zonu sukoba, nekoliko hiljada borbenih vojnika, kako ja shvatam, sa svim potrebnim naoružanjem, uključujući i teško. Što je više takvih proaktivnih koraka od strane neke države, to je veći rizik, veća opasnost da će sukob eskalirati“, rekao je Lavrov.
Vazdušni udar na Pojas Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
SVET
UŽIVO Vojni vrh Izraela: Kopnene snage spremne za ofanzivu; Hamas oslobodio još dvoje talaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala