- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sferopulos uz muke do prve pobede na klupi Crvene zvezde

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASJanis Sferopulos
Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
Pratite nas
Novi trener Crvene zvezde Janis Sferopulos debitovao je pobedom na klupi crveno-belih. Tim sa Malog Kalemegdana gostovao je FMP-u u Železniku i slavio sa 83:72. Ovo je ujedno 37. pobeda Zvezde nad FMP-om u nizu. Ipak, do nje su Grk i njegovi puleni stigli teže nego što je očekivano.
Očekivala se mnogo lakša i ubedljivija pobeda, ali je za Grka najvažnije da je startovao uspešno pred dva derbija koja ga očekuju protiv Partizana. Čak konačni rezultat ne pokazuje koliko je ovo bio tesan obračun.
Miloš Teodosić je obeležio susret sa čak 10 asistencija. Teodosić je pored toga zabeležio i 11 poena, dakle dabl-dabl učinak. Po 10 poena dodali su i Jago Mateus, Davidovac i Ilić, kao i Šabaz Nejpir. Utisak je da je Brazilac Jago imao dobar uticaj na igru crveno-belih. Kod FMP-a najviše su ubacili Voker 16 i Stepanović 15 poena.
Duel je rešavan u poslednja tri minuta u koja su crveno-beli ušli sa pet poena prednosti i uspeli su na kraju da dođu do prve pobede pod Janisom Sferopulosom.
Novost u odnosu na ranije duele je da se u ekipu vratio Majk Tobi, pa u tom smeru možemo da razmišljamo da će to biti promena koju donosi novi trener.
U prvom poluvremenu dominirao je Miloš Teodosić koji je zabeležio sedam poena i na to dodao čak sedam asistencija u prvih 20 minuta. Sa druge strane kontratežu u poenima pravio je bivši košarkaš Partizana Aleksa Stepanović.
Iako je Crvena zvezda povela sa 14 poena razlike početkom treće deonice, delovalo je gotovo, FMP je uspeo da se vrati i krajem treće četvrtine priđe na samo poen zaostatka. Samo je dobra igra Jaga Mateusa doprinela da se crveno-beli odlepe koliko toliko i da u poslednju četvrtinu uđu sa prednošću od pet poena.
Panteri su otvorili poslednju četvrtinu serijom 7-1 i poveli su sa 63:62. Na iznenađenje mnogih. Crveno-beli su upali u seriju loših odluka i doveli su pobedu u pitanje.
Na kraju su došli do nje poenima sa linije za slobodna bacanja.
Treba dodati da u ekipi nije bilo Marka Simonovića, kao ni Nemanje Nedovića, a da su udarce dobili Branko Lazić i Luka Mitrović.
Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
SPORT
„Možda spremate moju sahranu...“ – trener u opasnosti, povratak Ivanovića u igri?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala