- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusko dalekometno fudbalsko „oružje“

© AFP 2023 / VALERY HACHEAleksandar Golovin
Aleksandar Golovin - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2023
Pratite nas
Ruski majstor fudbala Aleksandar Golovin postigao je dva gola u pobedi Monaka nad Mecom u okviru francuskog šampionata (2:1). Oba pogotka dao je iz daljine, čime je pokazao da je Monakovo rusko dalekometno oružje kakvo ne poseduje niko u najvećim evropskim ligama.
Pokazao je kakvo umeće poseduje i zatresao mrežu gostiju u 42. i 55. minutu. Na taj način je ekipi iz Kneževine doneo tri boda i preokret.
Gledajući poslednje dve sezone u Ligama petice, dakle u najjačim fudbalskim ligama na Starom kontinentu, niko nije dao toliko golova sa distance kao Rus.
Golovin je upisao šest golova šutirajući van šesanesterca, što niko nije uradio.
Najbliži su mu Federiko Valverde iz Real Madrida i Teun Kupmejners iz Atalante koji su dali po pet pogodaka sa distance.
Ne samo da je sjajan u šutevima sa distance, već je i u igri dominantan. Protiv Meca je dodirnuo loptu 87 puta, dao je dva gola, šutirao je četiri puta, od toga su tri šuta išla u okvir gola.
Dodao je četiri opasna pasa, 50 od 60 dodavanja su bila tačna, dobio je četiri od sedam duela i zaista je pokazao da je moćno fudbalsko oružje.
Aleksandar Golovin - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
SPORT
Rus majstorijama očarao Kneževinu – dva vrhunska gola /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala