- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalu ima ko da čuva leđa: „Ne vršite pritisak da se vrati“

© AP Photo / Aaron FavilaRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, najavio je da će se vratiti sledeće godine na teren, a Australijan open je brže bolje objavio da će dočekati „Bika sa Majorke“. Ispostavilo se međutim, da Nadal još uvek nije siguran, a posle sve se oglasio i Aleks Koreča koji smatra da su organizatori prvog Grend slema u sezoni Špancu stvorili pritisak.
Navijači Rafaela Nadala nestrpljivo čekaju njegov povratak pošto ga je najavio za sledeću sezonu Kreg Tajli, direktor Australijan opena, smatrao je da to znači da će „kralja šljake“ videti na prvom Grend slemu u sezoni.
Ispostavilo se da je Tajlijeva reakcija ishitrena, jer Nadal učešće nije potvrdio, a gest Australijan opena nije se dopao Aleksu Koreči, bivšem španskom teniseru.
„Mislio sam da će Rafa biti taj koji će objaviti kada će se vratiti. Najava je bila pomalo pogrešna za sve“, rekao je Koreča.
Kvinsi Menig - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Trener i fudbaler Partizana u žestokom sukobu: Crno-beli razdvajali Duljaja i Meniga
Dvostruki finalista Rolan Garosa smatra da su organizatori morali da budu oprezniji jer su ovim gestom stvorili pritisak kod „Bika sa Majorke“.

„U početku sam mislio da je to nešto o čemu su međusobno razgovarali i ovako planirali, ali onda sam video šta je Rafa rekao i pomislio sam 'u redu, moraju da budu veoma oprezni šta govore u Rafino ime. Pošto je do Australijan opena ostalo još skoro tri meseca, može da se dese mnoge stvari i ne mislim da je potrebno da se vrši pritisak“, istakao je Koreča.

S obzirom da je Nadal tek skoro ponovo počeo sa treninzima na terenu, Koreča veruje da ni sam Španac nije siguran kako će njegovo telo reagovati.
„Ne znate kako će reagovati vaše telo, kada igra počne. Posle tri sata jednog dana, kako će biti vaše telo za sledeći dan? Ovo je uglavnom ono što treba da uradite pre nego što uđete na Grend slem, posebno posle tako dugog vremena bez igranja“, rekao je Koreča.
Nadal je poslednji meč odigrao još na Australijan openu početkom godine kada je u drugom kolu izgubio od Mekenzija Mekdonalda posle čega je objavio da im povredu kuka.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Novak i Alkaras na meti osuda zbog odlaska u Saudijsku Arabiju – „Sramno pranje novca“
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Austrijanci otkrili šta im je Alkaras tražio – mladi Španac preterao sa cifrom
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Laslov majstorski preokret za novo polufinale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala