- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslov majstorski preokret za novo polufinale

© Tanjug / Frank Molter/dpa via APLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, plasirao se u polufinale turnira u Stokholmu pobedom nad Čehom Tomašom Mahačem rezultatom 5:7, 7:6, 6:4. Laslov protivnik servirao je za pobedu međutim, srpski teniser je preokrenuo i za finala će se boriti protiv iskusnog Gaela Monfisa.
Posle Miomira Kecmanovića i Laslo Đere obezbedio je polufinale, treće u sezoni, a 18. u karijeri.
Konfuzan je bio prvi set u kojem je Laslo izgubio servis gem, a onda napravio dva brejka i poveo sa 4:1 Iz te situacije uspeo je da se vrati češki teniser i napravi čak i preokret.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Bogdan namestio trojku – Nikola dvocifren
Nije to bilo dobro za Lasla ni na psihološkom nivou da posle tako lepe prednosti ispusti set, ali srpski teniser pokazao je da je napredovao i u tom aspektu. Počeo je set na isti način, dozvolio je odmah brejk, ali je isti i vratio.
Poveo je Đere sa 3:1, ali Mahač se ponovo vratio da bi u jedanaestom gemu Čeh i servirao za pobedu. Bio je na nekoliko od toga, ali je Đere uspeo da se pridigne i u tom ključnom trenutku napravi brejk.
U napetom taj-brejku prelomio je Laslo i uspeo da uvede meč u treći set.
Odlučujući set doneo je ono što je falilo obojica u prva dva seta, a to je bila sigurnost. Svako je osvajao svoj servis gem, sve do sedmog kada je drugu brejk loptu iskoristio Đere.
Važan trenutak dogodio se u narednom gemu kada je srpski teniser spasao dve brejk lopte, posle čega je iskoristio svoj servis za pobedu i plasman u polufinale.
Bio je to fizički težak meč i zbog toga Laslo nije siguran koliko će uspeti da se pripremi za susret protiv Monfisa.
„Presudila je moja volja za pobedom. Fizički se nisam osećao toliko dobro, ali igrao sam dobro i veoma sam srećan što sam prošao. Neću imati dovoljno vremena da se odmorim, ali tako je to u tenisu, probaću da se oporavim što bolje. Monfis ima odličan servis, jedan od veterana, nedavno se vratio posle povrede, ali video sam da je u formi, igra dobro. Mnogo puta smo zajedno trenirali, još nismo igrali zvaničan meč, daću sve od sebe“, rekao je Đere posle pobede.
Laslo i Gael na terenu su u subotu od 18 časova, a prethodno se od 14 sastaju Kecmanović i Kotov.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
SPORT
Kecmanović u polufinalu – u prvom setu ostavio protivnika na nuli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala