- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Proveravaju se informacije o testiranju u Nevadi – Moskva podsetila Ameriku na Putinove reči

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada MIP Rusije
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Moskva proverava informacije da je na poligonu u Nevadi izvedena podzemna eksplozija uz upotrebu hemijskog eksploziva, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Ako su te informacije tačne (one se trenutno proveravaju), ne radi se o testiranju nuklearnog oružja i ta eksplozija nije u suprotnosti ni sa moratorijumom SAD na nuklearna testiranja, ni odredbama Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih testiranja“, rekao je Rjabkov, komentarišući saopštenje Nacionalne agencije za nuklearnu bezbednost SAD.

On je dodao da će Rusija nastaviti da prati situaciju sa američkim nuklearnim probama i podsetio je na stav Moskve po tom pitanju i reči ruskog predsednika Vladimira Putina – Rusija neće prva sprovoditi nuklearna testiranja, ali je spremna da to uradi kao odgovor na slične akcije SAD.
Podsećamo, SAD su izvele podzemna testiranja na dan kada je Državna duma Rusije poništila ratifikaciju Sporazuma o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba. Na poligonu u Nevadi su prethodno testirali nuklearno oružje.
Eksplozija hidrogenske bombe - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
RUSIJA
Amerika izvela testiranje na nuklearnom poligonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala