- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poklon sa Krima: Deo francuske rakete kojom je gađan štab ruske flote poslat nazad u otadžbinu

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe na Krimu
Vojne vežbe na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Raketa koju je ukrajinska vojska u septembru ispalila na štab Crnomorske flote na Krimu bila je francuske proizvodnje, saopštio je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev.
Po njegovim rečima, novinari francuske televizije došli su na Krim da snime reportažu o nedavnom napadu, a tom prilikom im je predat fragment rakete.

„Francuska raketa je poslata u otadžbinu. Međutim, ovog puta ne nosi razaranje, nego istinu iz Sevastopolja. Kada sam saznao da su novinari televizije 'Frans 2' došli da snime reportažu o posledicama napada Oružanih snaga Ukrajine na štab Crnomorske flote, došao sam na ideju da im poklonim deo rakete“, napisao je Razvožajev na Telegramu.

On je zatražio od direktora Odeljenja za javnu bezbednost Alekseja Krasnokutskog da pošalje fragment rakete u zemlju gde je proizvedena kako bi ljudi u Francuskoj znali istinu.
„Želimo da vide gde lete francuske rakete u sred bela dana – na civile i građane. Želimo da Francuzi znaju koga podržava rukovodstvo njihove zemlje“, kazao je gubernator.
Po njegovim rečima, sudeći po reakciji francuske novinarke, ona se neprijatno iznenadila kada je saznala da je raketa kojom je izveden napad na Sevastopolj francuska – proizvođača raketnih sistema MBDA.
„Ne znam da li su novinari na kraju rekli za moj poklon. Nisam uspeo da nađem priču na sajtu televizijske kuće. Kažu da je bila emitovana onlajn, a na sajtu nije objavljena. Nadam se da ih je bilo sramota“, zaključio je Razvožajev.
Podsećamo, Kijev je 22. septembra izveo raketni napad na Sevastopolj. Sistemi PVO su oborili pet projektila. Tokom raketnog napada oštećena je istorijska zgrada štaba Crnomorske flote, jedan vojnik je nestao, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Izviđački avion američke mornarice P-8A Posejdon - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2023
RUSIJA
"Posejdonom" na Sevastopolj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala