- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vašington obmanjuje ceo svet: Moskva optužila Ameriku da zarađuje na krvi

© AP Photo / Dmitry LovetskyMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije zgrada panorama RF MID Rusija
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije zgrada panorama RF MID Rusija  - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države, koje predstavljaju njihovu pomoć Ukrajini kao „borbu za slobodu i demokratiju“, u stvari slede prostu računicu, obmanjujući ceo svet, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Ona je reagovala na izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je u obraćanju naciji rekao da je podrška SAD Ukrajini i Izraelu „mudra investicija“ koja će biti od koristi za američku bezbednost generacijama unapred.

„Ranije su to nazivali 'borba za slobodu i demokratiju'. Sada se ispostavilo da je to jednostavno računica. To je uvek i bilo, samo su obmanjivali svet krijući se iza vrednosti koje za Vašington ne postoje“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako dodaje, ratovi su za SAD tradicionalno predstavljali „razumnu investiciju“ jer se nisu vodili na njihovoj teritoriji, a za tuđe rashode nisu marili.

„Ništa lično, to je samo posao. A što se tiče 'dividendi', pre jednog veka dugogodišnji član Vrhovnog suda SAD Oliver Vendel Holms mlađi je rekao: 'Samorazvoj čoveka umire sa njim, kao što i njegove vrline nestaju iz sećanja, ali dividende od akcija koje zaveštava svojoj deci žive i čuvaju sećanje na njega'. Sudeći po svemu, sve je umrlo i nestalo kod onih koji na ovaj način sude o dividendama na krvi“, poručila je Zaharova.

Ranije se Bajden u obraćanju naciji založio za nastavak pružanja pomoći Ukrajini i Izraelu. Kako je rekao, prekid podrške ugrozio bi bezbednost SAD i njihov statis „partnera sa kojim drugi žele da sarađuju“. Zbog toga američki lider planira da uputi Kongresu „hitan budžetski zahtev za finansiranje potreba SAD u sferi nacionalne bezbednosti i podršku ključnih partnera, uključujući Izrael i Ukrajinu“.
U emisiji ”Novi Sputnjik poredak” saznajte da li se sukob s Bliskog istoka može preneti u EU metropole.
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SVET
Zvaničnik Stejt departmenta podneo ostavku zbog Bajdenovih odluka o naoružavanju Izraela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala