- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokrate Crne Gore predlažu: Bečić zamenik premijera za bezbednost

© Sputnik / Boban NovovićLider Demokrata Aleksa Bečić.
Lider Demokrata Aleksa Bečić. - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
Pratite nas
Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić biće predložen za zamenika premijera za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne, a Momo Koprivica za potpredsednika Vlade zaduženog za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, saopštile su danas Demokrate.
Predsedništvo Demokrata jednoglasno je odlučilo i da Dragana Krapovića predlože za ministra odbrane, dok je Boris Bogdanović kandidat za ministra unutrašnjih poslova.
Demokrate bi u novoj vladi trebalo da dobiju i resor kulture i medija, a za tu poziciju je predložena Tamara Vujović, dok je predsednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović kandidat za ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa.
"Predsedništvo smatra da će, kroz pozicije koje su nam poverene, kadrovi Demokrata postaviti temelje za sveobuhvatnu transformaciju crnogorskog društva. S ovim izborom čvrsto stremimo prema našem evropskom identitetu i budućnosti, uvereni u neupitnu pripadnost našoj evropskoj zajednici", naveli su iz ove partije.
"Evropski put nije samo politička aspiracija, već iskrena težnja da se naša zemlja uskladi s vrednostima i standardima koje Evropska unija zastupa. Ove integracije nisu samo administrativni proces, one su odraz naše želje za snažnijom demokratijom, ekonomskom stabilnošću i socijalnom pravdom", kažu Demokrate.
Formiranje nove Vlade za Demokrate je, kažu, između ostalog, prekretnica i sveobuhvatan iskorak ka redefinisanju državnih prioriteta i ambicija.
Zgrada Vlade Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2023
REGION
Sporazum o novoj parlamentarnoj većini potpisalo 11 partija, nova Vlada Crne Gore do kraja meseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala