- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Strahinja je arhivirao Crnogorce: „Ne zanimaju nas, idemo na Evropsko prvenstvo“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaStrahinja Pavlović
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Strahinja Pavlović, standardni reprezentativac Srbije, arhivirao je dvoboj sa Crnom Gorom (3:1), poručivši da će Orlovi u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, jurišati na pobedu protiv Bugara (19. novembar) i da ga drugi ne zanimaju.
Strahinja Pavlović je sinonim za to kako se bori za grb na dresu Srbije. Štoper Salburga uvek ostavi poslednji atom snage, idem glavom gde drugi ne smeju nogom, i to je ono što navijači kod njega izuzetno cene i poštuju, a selektor Dragan Stojković mu bezuslovno veruje. Za njega je to daleko najvažnije, jer čak i kada nije imao minute u svojim prethodnim klubovima, Bazelu i Monaku, Piksi ga je „bacao u vatru“ i upravo je talentovani štoper kroz reprezentativne obaveze pronalazio formu.
Posle iscrpljujućeg meča sa Sokolovima na stadionu „Rajko Mitić“ Pavlović je bio zadovoljan jer su upisana važna tri boda.
Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Crvena zvezda i „crne rupe“ koje Evroliga ne prašta
„Cilj smo ostvarili, jako bitna za nas pobeda. Ostala je još jedna utakmica koju treba da pobedimo i da odemo na Evropsko prvenstvo, koje tako dugo čekamo. Jako sam ponosan na momke kako smo odigrali utakmicu, posebno drugo poluvreme. Posle primljenog gola, bili smo strpljivi, ostali smo koncentrisani uspeli smo da postignemo golove“, iskren je Strahinja, koji je zatim dodao:
„Teška utakmica. Crnogorci su nas iznenadili, imali su u prvom poluvremenu nekoliko šansi, taktički su igrali jako dobro, ali smo na kraju uspeli da pobedimo“.
Pohvalio je jedan od Piksijevih omiljenih, ako ne i omiljeni ratnik, čitav kolektiv za ostvaren rezultat.
„Mislim da smo mi pozadi bili dobri. Generalno, čitava ekipa je bila dobra od špica do golmana, svi su se borili do poslednjeg minuta. Ostaje Bugarska, moramo da pobedimo i to i da odemo na Evropsko prvenstvo“, jasan je bivši štoper Partizana.
© Sputnik / Petar Milovanović Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Strahinja Pavlović
Na pitanje šta se desilo kod tog jedinog primljenog gola, kada je Jovetić postigao izuzetno efektan gol, Pavlović je odgovorio:
„Ne sećam se najbolje tog prekida. Imali smo loptu, ali smo je prodali, pukla je kontra i kažnjeni smo. Jovetić je neverovatno pogodio u sam ugao u 90.“
Kako je novinarima u miks-zoni rekao Strahinja, strah od neuspeha na poluvremenu pri rezultatu 1:1, nije postojao.
„Nije, to moram da kažem. Na poluvremenu smo se dogovorili da moramo da budemo strpljivi i znali smo da će gol doći kad tad, s druge strane da sačuvamo našu mrežu. To je bilo najvažnije, na kraju smo na kvalitet upeli da dobijemo“.
Pavlović čvrsto stoji na zemlji, ne raduje se kao da je sve gotovo, jer, Orlovi matematički još nisu obezbedili vizu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Da, blizu su, ali Crnogorci imaju u igri još šest bodova, dok je Srbiji i bod protiv Bugarske 19. Novembra u Leskovcu dovoljan.
„Ovo je jako bitna utakmica, ali nikada konkretno nije gotovo dok matematički nije gotovo. Oni imaju dve, mi jednu, čekamo tu utakmicu, ne treba da nas zanima šta će Crnogorci da rade, već treba da pobedimo“, rekao je Pavlović.
Potvrda da štoper Srbije i Salcburga ne gleda druge, već isključivo u svoje dvorište, stigao je u vidu odgovora na pitanje da li je znao da Mađari gube od Litvanije na poluvremenu 2:0, u meču koji je na kraju završen bez pobednika – 2:2.
„Iskreno nismo znali, možda je neko od momaka znao. Ja, iskreno nisam. Nisam čak ni pogledao druge reultate, najbitnije da smo mi večeras pobedili“, završio je razgovor Strahinja Pavlović miljenik nacije zbog neverovatne požrtvovanosti u dresu nacionalnog tima.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Loše vesti za Mitrovića i Sergeja: Nejmar doživeo najtežu povredu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala