- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Incident na suđenju Trampu

© Jane Barlow/PADonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Sudija Artur Engoron, koji vodi građanski sudski postupak protiv Donalda Trampa upozorio je bivšeg američkog predsednika da stiša reakcije nakon što je tokom iskaza jednog svedoka frustrirano podigao ruke i naglas razgovarao sa svojim advokatom.
Sudija je izdao upozorenje nakon što se Tramp živahno savetovao sa svojim advokatima za stolom odbrane tokom drugog dana svedočenja procenitelja nekretnina Daga Larsona na suđenju na Menhetnu.
Državni tužilac Kevin Volas zatražio je od sudije Engorona da zamoli odbranu da „prestane da komentariše tokom svedočenja“, dodajući da svedok čuje ta „dobacivanja“, prenosi londonski dnevnik Gardijan.
Sudija je zatim zamolio sve da se stišaju svoje rakcije „posebno ako one imaju za cilj da utiču na iskaz svedoka“.
Juče je održano drugo ročište u poslednja dva dana u građanskom postupku protiv Trampa koji preti da ugrozi njegovu imperiju nekretnina i imidž bogatog biznismena.
Engoron je prošlog meseca presudio da su Tramp i njegova kompanija, „Tramp Organizejšn“, godinama činili prevare preuveličavanjem vrednosti njegove imovine i neto vrednosti u godišnjim finansijskim izveštajima koji su korišćeni za sklapanje poslova i dobijanje boljih uslova za kredite i osiguranje.
Engoron je naredio da upravnik imenovan od strane suda preuzme kontrolu nad nekim Trampovim kompanijama, dovodeći u pitanje budući nadzor nad Trampovim tornjem i drugim imanjima.
Apelacioni sud je privremeno blokirao nalog jer je u toku žalba na pretpretresnu odluku.
Donald Tramp na suđenju - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2023
SVET
Tramp ponovo pred sudom: Tužiteljku afroamerikanku optužio da je rasista
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala