- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grci ponovo u pomoć zovu Srbe – FSS dao „zeleno svetlo“

© AFP 2023 / CHRISTOPHE SIMONPanatinaikos
Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Narednog vikenda u Grčkoj se igra gradski derbi Olimpijakos – Panatinaikos, a pravdu u najvećoj utakmici grčkog prvenstva deliće arbitri iz Srbije.
Naime, pprema saznanjima Sport kluba, Fudbalski savez Grčke odlučio je da nastavi sa praksom da na centru u duelima koji sa sobom nose ogroman ulog, kao i tenziju, budu strane sudije, a najčešće izbor pada na srpske arbitre u prethodnih nekoliko godina.
Sudijska komisija na čelu sa novim predsednikom Dejanom Santračom, koji je nedavno nasledio smenjenog Dejana Filipovića, prihvatila je i ovoga puta molbu kolega iz Grčke da arbitri iz sudije uskoče u pomoć za dvoboj Olimpijakosa i Panatinaikosa koji će u nedelju od 18 časova i 30 minuta biti odigran na čuvenom stadionu „Karaiskaki“.
Biće to sudar dve prvoplasirane ekipe grčkog šampionata, a osim srpskih sudija na terenu će se po svoj prilici naći i srpski reprezentativci iz redova „atinskih zelenih“ – Filip Đuričić i Filip Mladenović.
Kako pravdu na utakmica mogu da dele samo arbitri sa obeležjima FIFA, tako će najverovatnije na centru u Atini biti najbolji srpski sudija Srđan Jovanović zajedno sa svojim timom. Odluku o tome doneće FSS.
Upravo je Srđan Jovanović, čije je izuzeće za odloženi 171. večiti derbi tražila Crvena zvezda, delio u dva navrata pravdu na mečevima grčkog prvenstva.
Bilo je to 2019. i 2020. godine, kada je sudio utakmice Atromitos – AEK i AEK – PAOK.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Kockanje s ugledom „stare dame“ i Vlahović kao jed(i)na dobra vest
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala