- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Uzbuna u Austriji i Sloveniji: Podignut nivo upozorenja na opasnost od terorizma

© AFP 2023 / SAMUEL KUBANIPripadnici počasne austrijske garde
Pripadnici počasne austrijske garde - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
Pratite nas
Vlasti u Austriji podigle su nivo upozorenja na opasnost od terorizma zbog nedavne eksalacije sukoba između Izraela i Hamasa i terorističkog napada u Briselu. Slovenija je podigla procenu opasnosti od terorizma na srednji nivo.
Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner saopštio je da je nivo upozorenja podignut na drugi najviši nivo, prenosi austrijski javni servis ORF.
On je naveo da će dodatne, "posebno obučene snage" austrijske vojske, biti korišćene "prvenstveno za zaštitu jevrejskih institucija".
Poslednji put takav stepen upozorenja od opasnosti od terora bio je nakon terorističkog napada u središtu Beča 2. novembra 2020. godine, u kojem su četiri osobe smrtno stradale, a više od 20 ih je ranjeno.
I Slovenija je, zbog događaja na Bliskom istoku, podigla procenu opasnosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti, javlja portal 24ur.
Kako je saopšteno iz slovenačkog parlamenta, Odbor za kontrolu obaveštajno-bezbednosnih službi (Knovs) na hitnoj sednici se upoznao sa procenom bezbednosne pretnje „u slučaju mogućih antiizraelskih protesta u Sloveniji“ i sa "aktivnostima nadziranih službi u vezi sa tim".
Sastanku su prisustvovali i direktor slovenačke obaveštajno-bezbednosne agencije Joško Kadivnik, glavni direktor policije Senad Jušić i pomoćnik direktora Uprave kriminalističke policije.
Skup podrške Palestini najavljen je za četvrtak u 17 sati na Trgu Republike u Ljubljani.
Mesto pucnjave u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
SVET
Talas terorizma u srcu Evrope – šta tek može da se očekuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala