- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić na poštedi, Micić se „krio“ i asistirao za TV špice /video/

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
Pratite nas
U noći između utorka i srede očekivalo se da dvojica srpskih košarkaša budu na parketu jer su Denver i Oklahoma igrali pripremne mečeve, ali to nije bio slučaj. Nikola Jokić je odmarao protiv Los Anđeles Klipersa, dok je Vasilije Micić zaigrao protiv Milvoki Baksa u trijumfu rezultatom 124:101.
Polako ali sigurno stiže se do kraja sa predsezonskim mečevima gde pojedini timovi izvode najjače sastave, a neki odmaraju.
To je upravo bio slučaj sa Denver Nagetsima pošto je trener Majkl Meloun odlučio da uz najboljeg igrača planete Nikolu Jokića, odmori još Kanađanina Džamala Mareja, Koldvela, Erona Gordona i Poupa, pa je Los Anđeles Klipersima bio olakšan zadatak da slave pobedu rezultatom 116:103.
Najefikasniji akter susreta bio je Pol Džordž sa 23 poena, dok je Hrvvat Ivica Zubac uz 13 poena imao i osam skokova.
U redovima Nagetsa u odsustvu prvih zvezda bolji od ostalih bili su Tajson sa 19 i Džekson sa 15 poena.
Kada je u pitanju još jedan meč Vasilija Micića, bivšeg dvostrukog MVP-ja Evrolige, on je u trijumfu Oklahome postigao samo jedan koš i to sa linije slobodnih bacanja, odakle je bio polovičan. Iz igre je Vasa uputio samo jedan šut za 15 minuta provedenih na parketu, ali je imao najviše asistencija od svih aktera meča, čak sedam, a tu su i dve uhvaćene lopte.
Posebno se istakla Micićeva asistencija sredinom druge četvrtine, kada je s pola terena uposlio saigrača za efektno zakucavanje za TV špice.
Tanderi su uspeli da nadigraju Milvoki, a najefikasniji u taboru pobedničkog tima bio je Gidi sa 19 poen, Holmgren i Vilijams ubacili su po 18.
S druge strane, najveći konkuent Nikoli Jokiću u trci za MVP titulu naredne sezone, Janis Adetokumbo, meč je okončao sa dabl-dabl učinkom, od 18 poena i 10 skokova, dok je Demijan Lilard stao na samo pet poena za 25 minuta koliko je odigrao, uz očajne procenta šuta iz igre 2/11.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
SPORT
Partizan „smušen“ – Barselona slavila trojkama i skokom u napadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala