- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milošević se oglasio posle debakla: Krivica je moja

© AP Photo / Dave ThompsonSavo Milošević
Savo Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, preuzeo je krivicu za poraz od Portugalije rezultatom 5:0 u osmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Posle pobede nad reprezentacijom Lihtenštajna, verovao je Savo Milošević da sa selekcijom Bosne i Hercegovine može da pruži bolji otpor Portugaliji, ali dogodio se debakl.
„Meni je ovo sve bez obzira na kvalitet Portugala bilo iznenađenje. Možda sam ja najveći krivac za sve što se desilo. Odgovornost i krivica za ovo sve večeras je apsolutno moja, ali za kratko vreme nisam mogao sve da prepoznam. Energetski i fizički nismo mogli da pariramo Portugaliji. Oni su drugi nivo, ali to nema veze. Nismo bili na svom maksimumu. Nismo stigli ni faul da pravimo. Nismo stigli u duele“, rekao je Milošević posle teškog poraza.
Prvi gol za Portugaliju u Zenici postigao je iz penala već u petom minutu Kristijano Ronaldo, a onda su se do kraja poluvremena u strelce redom upisivali ponovo Ronaldo, zatim Fernandeš, Kanselo, Feliks pa je tako „petarda“ pukla za samo 41 minut.
„Pre nekoliko dana je bilo dosta dobro, ali očigledno da nemamo snage za dve utakmice u samo tri dana. Bilo je teško držati nivo sa Portugalijom, a na sve to se na našu štetu složio i taj rani gol. Koliko god ovo bilo bolno, rekao sam momcima da su u drugom poluvremenu odigrali na karakter“, rekao je Milošević.
Novi selektor ističe da je kratko na klupi i da mu je potrebno još vremena kako bi uvideo sve greške.
„Ja sam ovde sedam dana i mogu da napravim analizu tek na osnovu njih, pa da onda kažem šta je realna situacija i da to popravimo u sledećim okupljanjima. Imali smo dogovor da stojimo više, s obzirom na brzinu koju imamo i mi i oni. To su stvari koje bih trebao da prepoznam... Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao da prepoznam u prvoj sedmici rada sa igračima. Suštinski nismo imali defanzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog igrača je jako teško. Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije, to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vetrometini zbog tog lošeg balansa“, objasnio je Milošević.
Bosna i Hercegovina nalazi se na petom mestu u grupi J, pa su tako sve nade već usmerene ka baražu koji se igra naredne godine.
„Sad je jasno da ćemo put do Evropskog prvenstva morati da tražimo kroz baraž. Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke poslužiće kao pripreme. Značiće izuzetno da se još jednom okupimo pre odlučujućih mečeva“, zaključio je Milošević.
Fudbaleri Bosne - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
SPORT
Katastrofa Miloševićeve Bosne – „petarda“ u Zenici za 41 minut!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala