- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nižu se loše vesti za Zvezdu pred dvomeč sa Nemcima

© Sputnik / Petar MilovanovićStadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom
Stadion FK Crvena zvezda pred utakmicu sa Šerifom - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Dan nakon što je Disciplinska komisija UEFA odlučila da zatvori deo tribina za meč Crvene zvezde sa Lajpcigom na stadionu „Rajko Mitić“ (7. novembar), stigle su loše vesti iz Nemačke, jer će za dvoboj 25. oktobra treneru Lajpciga na raspolaganju biti Dani Olmo i Beni Henrihs.
Standardni i izuzetno bitan duo nemačkog tima počeo je sa treninzima, što su svakako fantastične vesti za trenera Marka Rozea, a loše po srpskog šampiona.
Španski ofanzivni vezista Dani Olmo, koji je u Lajpcig stigao iz zagrebačkog Dinama, jedan je od ključnih igrača u redovima šestoplasiranog tima Bundeslige odradio je lakši trening i prema pisanju nemačkih medija, biće spreman za meč sa Darmštatom koji je na programu za vikend.
Dani Olmo odlično je otvorio sezonu, postigao je pet golova u uvodne četiri utakmice, nakon čega je usledila povreda koju je zadobio igrajući za Španiju, što ga je udaljilo preko mesec dana od terena.
Povreda lucidnog veziste je prošlost i biće to briga više za Crvenu zvezdu i za Baraka Bahara posle nerešenog rezultata sa Jang Bojsom u Beogradu (2:2).
Sastav Lajpciga će do dvomeča sa Zvezdom biti jači i za Benija Henrihsa.
Standardni desni bek Lajpciga nije bio na terenu protiv Bohuma i Sitija, nije se našao zbog povrede ni na spisku Julijana Nagelsmana za prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.
Ipak, kako je povreda lakše prirode, on će konkurisati za mesto u timu protiv Darmštata, samim tim i za duele trećeg i četvrtog kola Lige šampiona.
Meč u Lajpcigu zakazan je za 25. oktobar, dok će Zvezda ugostiti Nemce 7. novembra, a Evropska kuća fudbala (UEFA) kaznila je crveno-bele smanjenim kapacitetom stadiona za 10.000 mesta, kao i finansijskom kaznom u iznosu od 62 hiljade vera, zbog zakrčenih prolaza na tribinama protiv Jang Bojsa.
Selektor Dragan Stojković Piksi i članovi stručnog štaba  - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
SPORT
Perina rabona: Gde smo sada mi?
Reprezentativci Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
SPORT
Više nema mesta eksperimentima – neka ide kako je išlo pa kud puklo da puklo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala