- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Više nema mesta eksperimentima – neka ide kako je išlo pa kud puklo da puklo

© Sputnik / Lola ĐorđevićReprezentativci Srbije
Reprezentativci Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije se nalazi pred utakmicom sezone i moraće da pobedi Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kako bi ostala u trci za plasman na smotru najboljih kontinentalnih reprezentacija prvi put od 2000. godine.
Srbija ne izgleda dobro u kvalifikacijama, mnogo se luta sa idejom, sa formacijom, sa ulogama igrača na terenu, nema one oštrice u napadu koja je srpski tim krasila u kvalifikacijama za prethodno Svetsko prvenstvo, odbrana je jednako porozna kao i uvek, dok u veznom redu fali i kreativnosti i čvrstine.
Srbija Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 17.10.2023
Ko će pobediti na prelomnom kvalifikacionom meču EP u fudbalu?
Sve u svemu, ništa nije kako treba, a povrh svega toga selektor Dragan Stojković je u prethodnom periodu posezao za dosad nikad viđenim eksperimentima ne bi li uspeo da pronađe dobitnu kombinaciju.
Traži se Stojković, traže se i igrači, ali se čini da vremena za to više nema – došlo se dotle da nove ideje ne smeju da budu plasirane, došlo se do momenta kada se mora vratiti na početak i raditi ono što se do Mundijala u Kataru radilo.
Napad ispred svega, to je filozofija koju je Stojković proklamovao i kao klupski trener i kao reprezentativni selektor i sada je trenutak istine za nju – ili će Srbiji trasirati put ka Evropskom prvenstvu ili će je potpuno vratiti na nultu tačku sa imperativom novog početka.
S tim u vezi, Srbija mora da napadne Crnu Goru od početka utakmice (utorak, 20.45), svim silama, da potvrdi individualni kvalitet koji ima i time sakrije sve svoje mane, a ima ih na pretek.
Spekulacije o imenima igrača ovoga puta nećemo iznositi, Stojković uvek iznenadi, a neka sada ne bude iznenađenja, neka se napada, neka se ide kako je išlo dosad, pa kud puklo – ili pukovnici ili pokojnici!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala