- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićevo blistavo veče – Vasa asistencijama maskirao promašaje

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaški as, bio je odličan u pobedi Denvera nad Čikagom ( 116:102) i falilo mu je malo i do dabl-dabl učinka. Na utakmici Šarlota i Oklahome zapažen je bio Vasilije Micić koji je popunio sve kolone, ali se najviše istakao po asistencijama.
Kako pripreme odmiču tako Nikola Jokić podiže formu mada je jasno da ga Majkl Maloun malo i štedi pred početak sezone pa je tako srpski as na parketu proveo nešto više od 23 minuta.
To mu je bilo dovoljno vremena da postigne 15 poena, devet skokova i pet asistencija. Imao je šest od devet iz igre, ubacio je i jednu trojku, ali i dopustio ostalim saigračima da se istaknu u pobedi.
Ponovo se odlično pokazao mladi Strouter koji je upisao 23 poena i skok, dok ga je sa samo dva poena manje pratio sjajni Džamal Marej. Kod ekipe Čikaga po 20 su ubacili Vajt i Vilijams.
U nešto ranije odigranoj utakmici Šarlot je savladao Oklahomu rezultatom (117:115), a u ovom neizvesnom meču pažnju na sebe skrenuo je i Vasilije Micić.
Srpski košarkaš igrao je više od 25 minuta i za to vreme upisao je šest poena, tri skoka, kao i osam asistencija po kojima se najviše istakao.
Micić nije imao najbolje šutersko veče pogodio je samo tri od deset puta, dok je pet puta neuspešno pokušao da ubaci trojku. U pobedi Šarlota najviše se istakao Vašington koji je ubacio čak 31 poen, dok je Man bio najbolji u poraženom timu sa 18 poena.
Borac Čačak - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SPORT
Zvezda prebolela Kaunas pobedom u Čačku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala