- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda prebolela Kaunas pobedom u Čačku

© Foto : Borac ČačakBorac Čačak - Crvena zvezda
Borac Čačak - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
Posle poraza od Žalgirisa Crvena zvezda gostovala je Borcu u Čačku, a kraj Morave crveno-beli stigli su do nove pobede u ABA ligi rezultatom - 93:87. Neće navijači beogradskog tima biti oduševljeni partijom, ali za ekipu Duška Ivanovića najvažnije je da su upisali nove bodove.
Zvezdu su do pobede vodili Nejpir sa 18, Gedraitis sa 16 i Nedović sa 13 poena, dok su se u redovima Borca dobro pokazali Segu sa 23, Birts sa 18 i Frenklin sa 11 poena.
Crvenu zvezdu su u prvom poluvremenu nosili Simonović i Nejpir, dok su Birts, Rebrača i Frenklin uspevali da se na neki način usprotive favoritu.
U lepoj atmosferi u Čačku, Zvezda je otišla na veliku pauzu sa osam poena viška, a onda je početkom drugog poluvremena napravila 11 poena razlike poenima Gedraitisa.
Malo po malo Borac je topio prednost favorita pa je došao u situaciju da gubi pet razlike na šest minuta pre kraja utakmice.
Kada je bilo bitno, Šabaz Nejpir realizovao je dva napada na individualni kvalitet, prvo je dao trojku, pa dvojku i tada je delovalo da Borac nema šanse da se vrati.
Na kraju je raspoloženi Teodosić stavio tačku poenima, a imao je i čak sedam asistencija u drugom poluvremenu. Zvezda na kraju nosi ceo plen iz Čačka.
Borac će uprkos porazu imati šta pozitivno da izvuče iz ove utakmice. Prišao je domaći tim na četiri poena zaostatka na devet sekundi pre kraja, ali to je bilo sve.
Zvezda je na kraju prebolela poraz od Žalgirisa u Kaunasu.
Vladimir Mirončikov - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SPORT
Rus doneo zlato za Srbiju – i zapevao „Bože pravde“: „Srbija je u mom srcu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala