Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurtijevi policajci postavljaju betonske barijere: Prekopani i blokirani lokalni putevi u Leposaviću

© Sputnik / Dejan SimićBaza kosovske policije kod Leposavića
Baza kosovske policije kod Leposavića - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2023
Pratite nas
U opštini Leposavić su u toku današnjeg dana prokopani putevi preko Belog Brda koji vodi ka Kopaoniku, a nešto ranije jutros put u selu Jošanica koji vodi ka Novom Pazaru.
Pripadnici takozvane kosovske policije su, prema izjavi meštana, uz pomoć teške mehanizacije prokopali puteve i postavili velike betonske ploče i na taj način odsekli mnoge građane od svojih imanja i ostavili ih bez mogućnosti da koriste puteve koji se koriste decenijama unazad.
U toku prošle nedelje počelo se sa postavljanjem betonskih barijera na sredini puteva uprkos protivljenju meštana da im je to jedini vid saobraćajne komunikacije i da će mnogi zatvaranjem ovih puteva i blokadom Jarinja, koja traje već puna 23 dana, biti prinuđeni da do svojih imanja, šuma i radnih mesta putuju po više od 130 kilometara.
Pod izgovorom borbe protiv kriminala i u prethodne dve godine pripadnici tzv. kosovske policije su često prekopavali lokalne seoske puteve, a kasnije su na velike pritiske meštana i međunarodnih misija ti putevi bivali ponovo otvoreni, ali u mnogom manjem broju nego što je to bilo pre akcija policajaca.
Tzv. kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
SRBIJA
Srbi u selima odsečeni od Leposavića, policija postavila betonske prepreke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala