Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbi u selima odsečeni od Leposavića, policija postavila betonske prepreke

© AP Photo / Visar KryeziuTzv. kosovska policija
Tzv. kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
Pratite nas
Uz pomoć oklopnih vozila i kamiona sa dizalicom takozvana kosovska policija večeras je postavila betonske prepreke u opštini Leposavić, nadomak sela Stanuloviće, koje se nalazi na liniji koja ovu opštinu deli od opštine Brus. Pored ovog sela, od Leposavića je odsečeno i selo Zrnosek, izjavili su meštani za Kosovo onlajn.
Za sada nije poznat razlog za postavljanje betonskih prepreka.
Oni koji iz ova dva sela rade u Leposaviću, sada ne mogu da dođu do posla svojim kolima, već mogu samo da pešače 15 kilometara. Oko desetak porodica, takođe, u tom selu održava kuće i bavi se poljoprivredom na svojim imanjima.
Kako bi iz Leposavića izašli na Jarinje i vratili se svojim kućama, neki meštani su večeras morali da pređu oko 100 kilometara, dok oni koji su se danas zatekli u selu, u ponedeljak će do posla morati da prevale dug put od oko 200 kilometara preko Blaževa, Kopaonika, Raške, Ribarića, na prelaz Brnjak kako bi došli do Leposavića.
Takođe, u blizini sela Stanuloviće se nalazi i vodozahvat Javno komunalnog preduzeća „24. novembar“odakle se stanovništvo snabdeva vodom i gde povremeno odlaze radnici koji održavaju bazen.
U slučaju da radnici ne mogu do vodosnabdevanja, to može predstavljati veliki problem za meštane koji pijaću vodu dobiju iz tog zahvata, preneo je „Kosovo onlajn“.
U emisiji "Od četvrtka do četvrtka" opširnije o aktuelnoj situaciji na KiM:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala