Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista: Kurti za Srbe uveo i specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPretres specijalaca tzv. kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici
Pretres specijalaca tzv. kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
Diktatorski režim Aljbina Kurtija, nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba, saopštila je danas Srpska lista povodom privođenja mladića koji je nosio majicu sa motivima srpskih manastira.
Sada su, kako se navodi, ustanovili i „specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje“, koja ima nameru da odredi šta će Srbi oblačiti kada izlaze iz svojih kuća.
„Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana S. iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!?“ naglasila je Srpska lista.
Kako je navedeno, oni isti manastiri, kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, očigledno su sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda.
Srpska lista zahteva od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana.

„Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smislu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane“, kaže se u saopštenju.

„Ćutanje međunarodnih predstavnika na svakodnevno šikaniranje građana ih stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti, koliko na Kurtiju, toliko i na njima“, zaključila je Srpska lista.
Tzv. kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SRBIJA
Kurtijeva policija uhapsila srpskog mladića zbog majice sa motivom manastira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala