- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakovi istorijski brojevi

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
U protekle tri godine Novak Đoković trpeo je veliku nepravdu, ali i obarao neverovatne rekorde i ispisivao nove stranice teniske istorije. Takav paradoks gotovo da je nezapamćen u sportu, ali kada je reč o srpskom asu sve je moguće pa tako i maestralan skor od 65 pobeda i samo tri poraza na Grend slemovima.
U 2021. godini Novak Đoković imao je priliku da osvoji Kalendarski Grend slem, odnosno da dođe do trofeja na sva četiri najveća teniska turnira. Posle titula na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, da kompletira riznicu sprečio ga je Danil Medvedev, ruski teniser, u finalu US Opena.
Naredna godina ako se uzme u obzir u kakvoj je Novak formi bio bila bi još uspešnija za najboljeg tenisera sveta, međutim u Australiji i Americi bilo mu je zabranjeno da igra.
Jedini poraz na Grend slemu te sezone upisao je protiv Rafaela Nadala koji ga je eliminisao u četvrtfinalu Rolan Garosa. Međutim i te sezone srpski as nije ostao bez pehara jer ga je osvojio na Vimbldonu.
Tokom sezone koja je još uvek aktuelna srpski as nadomestio je sve što je propustio. Dominirao je na Australijan openu i Rolan Garosu, ali ga je Karlos Alkaras sprečio da osvoji i Vimbldon. US Open još jednom je bio mesto uspeha za srpskog asa gde je podigao i treći pehar.
Kada se sve sabere maestralni Đoković izbrojao je u periodu od 2021. do 2023. godine 65 pobeda na najvećim turnirima, a upisao je samo tri poraza.
Statistika kaže da je Novak osvojio četiri od poslednjih pet Grend slemova, odnosno sedam od poslednjih deset na kojima je igrao.
Srpski as slavio je u 34 od poslednjih 35 mečeva kada je reč o največim turnirima.
Najbolje od svega je činjenica da Novak ne namera da stane. Dok mu mnogi predviđaju skori kraj karijere, srpski as uporno pokušava da stavi do znanja da će igrati dokle god se oseća dobro, a čini se da se trenutno oseća nikad bolje.
Teniske loptice - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Đoković ostaje šampion – otkazan turnir u Tel Avivu
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Rubljov preko „bugarskog Federera“ do finala Šangaja!
Teniska reprezentacija Rusije (Hačanov, Medvedev, Rubljov) - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Očekuju se dobre vesti za ruske tenisere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala