- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov preko „bugarskog Federera“ do finala Šangaja!

© AP Photo / Antonietta BaldassarreAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, savladao je Grigora Dimitrova u dva seta rezultatom 7:6, 6:3 i plasirao se u finale Masters turnira u Šangaju gde će se se za titulu boriti protiv Huberta Hurkača.
Rubljov će imati priliku da postane treći Rus sa titulom u Šangaju, prethodno su to uradili Nikolaj Davidenko i Danil Medvedev.
Rubljov je odigrao najbolji meč na turniru, a imao je mnogo posla jer je Dimitrov, poznat i pod nadimkom bugarski Federer zbog stila igre, nastupao u odličnoj formi u Kini.
Zaista, spektakularan je bio prvi set koji je okončan tek u taj-brejku, priliku za prednost je imao Dimitrov u šestom temu, ali je Rubljov spasao čak četiri brejk lopte.
Brejk se dogodio u 11. gemu, Rubljov je uspeo da stigne do prednosti, ali ju je izgubio već u narednom, što je značilo odlazak u taj-brejk.
Dugo se igralo u dodatnom periodu, do 7:7 je sve bilo u egalu, ali je potom Rubljov stigao do dva poena u nizu za kraj prvog seta.
Na startu drugog je delovalo da će Dimitrov uspeti da pronađe ritam, poveo je sa 2:0, ali je Rubljov brzo izjednačio i ne samo to već je osvojio pet gemova u nizu za veliki preokret.
Dimitrov je u nastavku došao samo do jednog gema, a Rubljov je u devetom nanizao četiri poena i prvom meč loptom završio duel.
Posle meča Rus je imao reči hvale za svog rivala.
„Nije baš lako kada igrate protiv prijatelja, malo vam je krivo, ali hoćete i da pobedite, to je mešavina osećanja. Žao mi je zbog situacije u taj-brejku, hteo sam da ponovimo poen, ali je Grigor odlučio da se ne ponovi, možda sam zbog toga i dobio prvi set“, rekao je Rubljov.
U finalu će Rubljov za titulu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača koji je takođe u dva seta savladao Sebastijana Kordu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Ukrajinski fudbaler pobegao u Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala