- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinski fudbaler pobegao u Rusiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
Pratite nas
Fudbaler Šahtjora Aleksandar Rasputko nije želeo da se vrati u Ukrajinu posle gostovanja omladinskog tima protiv belgijskog Antverpena. Prijavio se na aerodromu, isključio telefon i nestao. Prema brojnim navodima, otišao je u Rusiju.
Navodno, Rasputko nije podržavao opšteprihvaćene stavove u Ukrajini, što je izazvalo sukobe sa saigračima. Takođe napominje da roditelji 19-godišnjeg fudbalera žive u Donjecku i drže se proruske pozicije.
Prema drugoj verziji, igrač nije mogao da se dogovori o novom ugovoru sa klubom, a trenutni uslovi igranja za Šahtjor mu nisu odgovarali.
Pored toga, napominje se da je fudbaler otišao preko Istanbula u Rusiju.
Pres služba ukrajinskog Šahtjora potvrdila je da je omladinski reprezentativac Aleksandar Rasputko nestao posle utakmice Omladinske lige.

„Potvrđujemo činjenicu da se Aleksandar Rosputko nije vratio u Ukrajinu posle meča sa Antverpenom. Igrač je dobio kartu za ukrcavanje, prijavio je kofer i nije se pojavio da uđe u avion. Klub se nada da će se igrač vratiti u bliskoj budućnosti. Obratili smo mu se zvaničnim pismom sa zahtevom da se vrati na lokaciju tima u roku od pet dana. Ako se ne vrati, ugovor će biti raskinut krivicom igrača. Klub zadržava pravo da zahteva novčanu nadoknadu od igrača“, stoji u saopštenju.

Dodaje se i sledeće:
„Igrač mora da odgovara kao zaposleni u klubu i kao državljanin Ukrajine koji je prekršio uslove ugovornih odnosa i odredbe pravila za prelazak granice ukoliko se blagovremeno ne vrati u zemlju“, ističe se.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
SPORT
Konačna odluka – briše se 4:3 i upisuje 3:0 za Zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala