- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl, drama i Federer u publici – Rubljov pao u epskom finalu Šangaja

© AP Photo / Andy WongAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, poražen je u finalu Mastersa u Šangaju od Huberta Hurkača rezultatom 6:3, 3:6, 7:6. Rus je u pojedinim trenucima briljirao, ispustio je jednu meč loptu, spasao je čak tri, ali četvrtu nije uspeo.
Znao je Andrej Rubljov da će u finalu najveći problem biti osvojiti brejk protiv odličnog servera Huberta Hurkača. Sa druge strane Poljak je imao veće šanse na servis Rusa i to je i iskoristio u prvom setu.
Hurkač je napravio jedan brejk, a uz 13 vinera uspeo je da ga i zadrži i potom povede posle prvog seta.
Imao je dovoljno vremena Rubljov da pročita igru protivnika i već u drugom setu odlično je odgovorio. Iskoristio je brejk loptu u drugom gemu i poveo sa 3:0.
Održao je isti tempo ruski teniser do kraja seta, nije dozvolio Hurkaču da mu zapreti i na kraju je izjednačio u setovima.
Treći set doneo je pravu dramu. Samo u trećem gemu viđena je brejk lopta koju je imao poljski teniser, ali Rus je spasao i neizvesnost se nastavila jer je svako mirno dobijao svoj servis gem. A onda je došao deveti gem...
Hurkač je u devetom gemu stigao do brejk odnosno meč lopte, a taj poen dobio je nakon što je obojicu igrača ometao navijač koji je šetao tokom poena. Žalio se Andrej, bio je sa razlogom ljut, a onda je dobio i opomenu.
Nervozu je uspeo da pretoči u snažan udarac kojim se spasao i na kraju ipak doneo novo izjednačenje za nastavak drame. Logičan splet okolnosti bio je taj-brejk koji se i dogodio.
Meč je sa tribina sve vreme kao pravi teniski obožavalac pratio proslavljeni Rodžer Federer koji je imao u čemu da uživa pogotovo u taj-brejku kada je Rubljov igrao sjajno.
Prva dva poena ruski teniser osvojio je sjajnim vinerom, a onda se pritisak uvukao pod kožu Hurkača koji je napravio grešku posle koje je Andrej poveo 3:0.
Sve više je grešio Poljak i time poklanjao Rubljovu poene, ali je potom dva poena Hurkaču poklonio Rus. Imao je priliku Andrej da na svoj servis stigne do meč lopte, ali posle 5:2 rezultat je ipak bio 5:5.
Posle duple greške usledio je i odličan servis i Rubljov je konačno stigao do meč lopte, ali asom je spasao poljski teniser. Drugim uzastopnim asom Poljak je stigao i do druge meč lopte.
Ni nju nije iskoristio ali mu je Rus poklonio i treću koju je Hurkač imao na svoj servis. Po treći put se tada spasao Rubljov!
Na kraju četvrtu nije uspeo da spasi ruski teniser i titula je otišla u ruke Hurkaču.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SPORT
Novakovi istorijski brojevi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala