- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradovićeve poteškoće u Kneževini: Čekajući NBA zvezdu – a sledeća je Zvezda

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaTrener KK Crvena zvezda Saša Obradović nezadovoljan igrom svog tima na meču protiv Zenita
Trener KK Crvena zvezda Saša Obradović nezadovoljan igrom svog tima na meču protiv Zenita - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
Pratite nas
Kada je najavljivana nova sezona Evrolige kao jedan od pritajenih favorita za najviši plasman obeležen je Monako. Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović u prva dva kola elitnog takmičenja nije opravdao tu ulogu i nije stigao do pobede. Poraz od Virtusa kod kuće posebno je potresao Kneževe koji i dalje čekaju da zaigra Kemba Voker.
I to sve pred gostovanje Crvenoj zvezdi.
Kemba Voker stigao je prošlog leta iz NBA u Evroligu kao jedno od najvećih pojačanja i najzvučnijih u isto veme. Ipak, zbog povrede još nije debitovao, a očekuje se da to uradi možda čak na gostovanju Crvenoj zvezdi u sledećem kolu.
Jasno je da Obradoviću ne cvetaju ruže na startu sezone, što se vidi i iz izjave posle poraza od Virtusa za koji nastupa Ognjen Dobrić.
„Kada izgubite ovako, kada grešite 40 minuta u napadu i odbrani, pojedinačno i timski, trener treba da preuzme odgovornost. Objašnjenje? Ako ne igraš po planu, ako ne koristiš svoju snagu, ako forsiraš, ako nemaš strpljenja, ako grešiš, onda je jako teško. U Evroligi ti momci igraju na najvišem nivou. Da pričamo o nama i potcenjujemo protivnika, mislim da treba da budemo realni“, rekao je Obradović.
Pored Kembe Vokera, Obradović ne može da računa ni na Džordana Lojda.
„Treniraju, Džordan počinje i trening sa kontaktom. Ne znam kada će zaigrati. Lojd je verovatno najviše nedostajao, ali bilo je očekivano. Posle nekoliko meseci neigranja nije mogao odmah da pomogne. I Kemba je počeo sa treninzima, ali ni on nije igrao mesecima“, dodao je Obradović.
Monako u sredu gostuje Crvenoj zvezdi, u sklopu trećeg kola Evrolige.
Šabaz Nejpir - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Zvezdin „dan mrmota“ u Litvaniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala