- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni „k“ od klasika – Partizan deklasirao Cibonu

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu nad zagrebačkom Cibonom u utakmici koja se nekada zvala „balkanskim klasikom“. Partizan je slavio rezultatom 96:67 i ostvario treći trijumf u novoj sezoni ABA lige.
Izabranici Željka Obradovića neočekivano loše su otvorili meč pred beogradskom publikom, i dozvolili su sebi luksuz da prvu četvrtinu izgube rezultatom 25:16. Ipak, posle toga usledilo je buđenje "parnog valjka".
Crno-beli su posle toga preuzeli kontrolu na parketu i sve četvrtine do kraja meča su dobili. Već u drugoj bilo je 20:17, ali je prava igra usledila u trećoj deonici, kada je u potpunosti slomljen otpor gostiju iz Zagreba.
Ubacio je čak 31 poen Partizan, primio 18, pa je u odlučujuću deonicu šampion ABA lige ušao s prednošću rezultatom 67:60.
Demonstracija sile sačuvana je za kraj. Partizan je za osam minuta četvrte četvrtine postigao 20 poena, primio je samo dva, pa je bilo jasno da je samo pitanje kojom razlikom će meč biti okončan. Četvrtu četvrtinu crno-beli su rešili u svoju korist s impresivnih 29:7!
Na kraju je srpski tim slavio s ubedljivih 96:67 i sada u regionalnom takmičenju ima maksimalnih dva od dva, dok je Cibona poslednja s dva poraza.
Najefikasniji akter susreta bio je Petar Aranitović, koji je postigao čak 21 poen za Cibonu. U redovima Partizana Naneli je postigao 17 poena, Balša Koprivica brojao je do 15, a Danilo Anđušić postigao je 14 poena. Dvocifren je bio još i Zek Ledej sa 11 poena.
Trener KK Crvena zvezda Saša Obradović nezadovoljan igrom svog tima na meču protiv Zenita - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Obradovićeve poteškoće u Kneževini: Čekajući NBA zvezdu – a sledeća je Zvezda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala