- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić najbolji u Denverovoj drami – Micić zaigrao u NBA

© Tanjug / Kyle TeradaMajami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, bio je najefikasniji igrač Denvera u utakmici protiv Čikaga. Bulsi su u pripremnoj utakmici slavili rezultatom 133:124 i to tek posle dva produžetka. Na parketu je bio je i Vasilije Micić koji je upisao svoje prve poene u porazu Oklahome od Detroita (128:125).
Možda je na papiru utakmica Denvera i Čikaga bila pripremna i nije imala rezultatskog značaja, ali Nagetsi i Bulsi potrudili su se da meč izgleda kao finale NBA lige.
Prve dve deonice završene su nerešenim rezultatom, a tokom druge četvrtine za poene Denvera najzaslužniji je bio Nikola Jokić koji je ubacio 13 poena za samo nekoliko minuta.
Međutim, u četvrtoj deonici Čikago je stigao do prednosti od deset poena i delovalo je da će bolje ući u završnicu. To se nije dogodilo jer se Denver vratio i onda je utakmica otišla u prvi produžetak. Posle prvog ponovo je bilo nerešeno pa je na kraju Čikago prelomio u drugom produžetku.
Jokić je do kraja meča upisao 17 poena, šest skokova i četiri asistencije, a pratio ga je mladi Strouter koji je imao poen manje. Najefikasniji na parketu bio je Demar Derouzan, košarkaš Čikaga koji je postigao 19 poena, jedan skok i jednu asistenciju.
U utakmici Oklahome i Detorita Pistonsi su slavili posle neizvesne završnice, a svoje prve poene u NBA ligi upisao je Vasilije Micić. Na parketu je proveo 17 poena i za to vreme je upisao sedam poena i tri asistencije.
Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović takođe je igrao za Atlantu koje je savladala Memfis rezultatom 103:102. Bogdanović je upisao samo dva poena i tri asistencije.
Nikola Jokić, Majami - Denver, treća utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Jokić je „preko noći“ postao drugi –Amerikanci izabrali Janisa
Partizan i Igokea - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Moćni Partizan pregazio Asvel u Francuskoj: Naneli predvodio strašni Parni valjak
Žofri Lovernj - Sputnik Srbija, 1920, 12.10.2023
SPORT
Partizan protiv Asvela – za neke više od sporta: „Na kraju dana smo braća“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala