- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odjeci debakla Srbije – Kosanović za Sputnjik: Najmanja je krivica fudbalera

© Foto: Skrinšot/You Tube/Sportski zurnalMilorad Kosanović, fudbalski trener
Milorad Kosanović, fudbalski trener - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
Pratite nas
Mladi fudbaleri Srbije do 21 godine doživeli su pravi debakl u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Notingemu gde su izgubili od Engleske rezultatom 9:1. Najmanju krivicu za poraz uprkos lošoj igri treba da snose fudbaleri, rekao je za Sputnjik Milorad Kosanović.
„Najmanje je krivica fudbalera, uradili su onako kako su obučeni, oni koji su ih obučavali oni su krivi“, počeo je Milorad Kosanović,srpski fudbalski trener, razgovor za Sputnjik.
U drugom poluvremenu fudbaleri Srbije kao da nisu bili na terenu, a Englezi su se poigravali i davali golove kako su hteli. Koliko god su Orlići izgledali loše na terenu, Kosanović ističe da je to bio logičan splet okolnosti.
„To se nije dogodilo već je to red poteza. Do ovoga je moralo doći zbog načina na koji držimo institucije. To se dogodilo zbog onih koji ih vode. Koliko smo orijentisani na to da formiramo struku, toliko i dobijamo. Umesto ozbiljnih radnika prešli smo na to da nam treneri budu prijatelji, kumovi, rođaci, članovi stranke i onda postaje normalno da odatle izlaze neobučeni fudbaleri“, jasno je istakao Kosanović.
Srpski trener i sam je bio selektor reprezentacije do 21 godine u periodu od 2004. do 2005. godine, a selekcija Srbije i Crne Gore tada je stigla do finala Evropskog prvenstva.
Sada je veliko pitanje mogu li Orlići uopšte da izbore učešće na Evropskom prvenstvu.
„Fudbal vode oni koji ne znaju da se fudbal razlikuje od onog od pre nekoliko godina. To je bilo vrlo jednostavno, mi koji smo bili prvaci Evrope i sveta i stalno smo proizvodili igrače spali smo na to izgubimo 9:1, to je strašno“, zaključio je Kosanović.
Poslednji veliki uspeh mlada reperzentacije Srbije u ovoj kategoriji na Evropskom prvenstvu imala je 2007. godine kada su sa selektorom Miroslavom Đukićem stigli do finala.
Posle toga Orlići su ispadali u grupnoj fazi.
Navijači Hrvatske proslavljaju pobedu nad Engleskom i plasman u finale - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
SPORT
Hrvati opet pevali ustaške pesme – selektor „ništa nije čuo“ /video/
Lionel Mesi, Argentina, proslava - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
SPORT
Cirkus u Južnoj Americi: Nejmara gađali kokicama – Mesija protivnik pljunuo /video/
Fudbalska reprezentacija Srbije U21 - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2023
SPORT
Englezi se slade sramotom Srbije: „Bili su krvoločni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala