- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Padali su pred njim kao čunjevi – nekada magični Belgijanac rešio da odsvira kraj!

Belgijski reprezentativac Eden Azar razočaran nakon poraza od Francuske u polufinalu
Belgijski reprezentativac Eden Azar razočaran nakon poraza od Francuske u polufinalu - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
Pratite nas
Eden Azar, bivši reprezentativac Belgije i as vodećih evropskih klubova, odlučio je da prekine agoniju i da okonča karijeru u 32. godini.
Zvanično, 10. oktobra 2023. godine, nekada jedan od tri najbolja fudbalera planete uz Lea Mesija i Kristijana Ronalda, rešio je da „okači kopačke o klin“.
Kako se samo surovo poigravao s rivalima Eden Azar u Čelsijevom plavom i belom dresu, kako je samo dizao London na noge bravurama, driblinzima, asistencijama i golovima.
Nezadrživ je bio! Apsolutno niko mu nije mogao ništa kada s se, s onako niskim težištem, spusti u veleslalom i poput zastavica i čunjeva obilazi rivale.
Padali su pred njim. Zna se, na tur!
A, onda je usledila prekretnica u karijeri do tada, magičnog Belgijanca. Odluka da iz Čelsija pređe u Real Madrid, čime je postao jedan od najvećih promašaja u istoriji kraljevskog kluba
Nije više ličio na sebe. Stigli su kilograma, počele da se nižu povrede i Azar se polako, ali sigurno s velike pozornice selio na margine velike pozornice.
Najgore bačenih 115 miliona evra koliko je Florentino Perez izdvojio za dovođenje supersoničnog Edena Azara.
Real je uspeo da ga se reši godinu dana pre isteka ugovor, ali je Belgijanac i dalje bio bez kluba, a kako od jula do oktobra nije našao utočište, odlučio je da kaže zbogom fudbalu.
„Morate da slušate sebe i da kažete dosta je u pravom trenutku. Posle 16 godina i preko 700 odigranih utakmica, odlučio sam da okončam profesionalnu fudbalsku karijeru, Uspeo sam da ostvarim sanm igrao sam i zabavljao se širom sveta. Tokom karijere imao sam sreću da upoznam odlične menadžere, trenere i saigrače. Hvala svima na sjajnim trenucima, svi ćete mi nedostajati. Želim da se zahvalim i klubovima u kojima sam igrao: Lilu, Čelsiju i Real Madridu. Hvala i reprezentaciji Belgije. Hvala mojoj porodici, prijateljima savetnicima. Hvala mojim navijačima“, napisao je Azar u pismu putem kog je saopštio odluku da se povlači.
Eden Azar odigrao je 126 utakmica za nacionalni tim Belgije i 33 puta je bio strelac. Kada su klubovi u pitanju, na 749 mečeva postigao je tačno 200 golova, imao je i 193 asistencije uz 15 trofeja.
Osvojio je čuveni ušati pehar s Real Madridom u sezoni 2021/22, dva puta je bio prvak Premijer lige, ima isto toliko osvojenih Primera.
Fudbal je zvanično od danas siromašniji za jednog velikog znalca i majstora, koji je mogao i mora više, ali iz samo njemu poznatog razloga, to se nije dogodilo.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Petar Ratkov, Salcburg, gol na debiju - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
SPORT
Odjavio je Hrvate i Bugare i izabrao Srbiju – Ratkov progovorio: „Nije bilo dileme“
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
SPORT
Selektor Piksi skratio spisak – fudbaleri večitih pojačali Orliće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala