- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odjavio je Hrvate i Bugare i izabrao Srbiju – Ratkov progovorio: „Nije bilo dileme“

© Foto: Skrinšot/TviterPetar Ratkov, Salcburg, gol na debiju
Petar Ratkov, Salcburg, gol na debiju - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se u Kući fudbala u Staroj Pazovi za mečeve odluke sa Mađarskom i Crnom Gorom na putu ka Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj, a među Orlovima se ponovo našao i Petar Ratkov koji je prvi put pričao o odluci da obuče dres Srbije.
Želeli su ga Hrvati, stajali su u redu i Bugari, ali je srce Petra Ratkova htelo samo Srbiju.
„Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku moje porodice, čekao bih i duže da je trebalo da igram za Srbiju. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije“, rekao je napadač Salcburga, čije je reči preneo zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Talentovani špic pojavio se još u septembarskim akcijama Orlova, ali zbog povede nije bio u mogućnosti da zaigra u mečevima sa Litvanijom i Mađarskom. Sada bi u Budimpešti 14. oktobra i tri dana kasnije u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Crne Gore, situacija mogla da bude drugačija.
„Obavio sam razgovor sa selektorom Draganom Stojkovićem i rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta“, rekao je Ratkov.
Svestan je bivši napadač TSC-a iz Bačke Topole, koji se češće dobija priliku u dresu Salcburga, da ga u nacionalnom timu očekuje paklena konkurencija za mesto u napadu. Ali, ne predaje se, spreman je da se (iz)bori za to da bude u planovima selektora Stojkovića.
„Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić... To su sve sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitrović usam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobije iskoristim na pravi način“, zaključio je Petar Ratkov, novopečeni reprezentivac Srbije koji je odjavio Hrvate i Bugare, izabravši da leti s Orlovima ka Evropskom prvenstvu na kom smo poslednji put bili davne 2000. godine.
Srbiji je do kraja kvalifikacija za EP ostalo još tri meča, posle dvoboja sa Mađarima i Crnogorcima, u novembru u Srbiju stižu Bugari.
Mađarska je lider Grupe G sa 10 bodova iz četiri odigrana meča, drugoplasirana Srbija ima isto toliko, ali i utakmicu više. Treća je Crna Gora sa osam bodova posle pet kola.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2023
SPORT
Selektor Piksi skratio spisak – fudbaleri večitih pojačali Orliće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala