- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sin Zvezdine legende potresen zbog krvoprolića u Izraelu: „Molim se za sve...“

© AP Photo / Ariel SchalitDeni Avdija
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
Pratite nas
Deni Avdija, sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije i reprezentativac Izraela, koji je na NBA draftu nosio i zastavu Srbije, oglasio se povodom horora u Izraelu i rata u kojem je svaki dan sve veći broj žrtava.
Košarkaš Vašington Vizardsa, rođen u Beit Zeri u Izraelu, izuzetno je potresen zbog svega kroz šta prolazi narod Izraela, izrazio je saučešće porodicama žrtava, otkrivši da poznaje neke od žrtava koje su ubili teroristi palestinske organizacije Hamas.
„Dok igram košarku u Americi, misli mi se vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i islamskog Džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude, neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žene, deca i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogo od njih završavaju tragično. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mom bolu“, napisao je Deni na društvenim mrežama.
Kako je dalje Avdija junior naveo, trudi se da upozna saigrače iz svog NBA kluba Vašington Vizardsa, sa situacijom u Izraelu.
„Radim sve što je do mene da ozbiljnost situacije prenesem i na moje saigrače, kolege iz NBA lige, i generalno zajednici Vašingtona. Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih slika iz Gaze, gde su ljubi ubijeni, to me proganja. Posvećen sam tom da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih kojima su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve“, zaključio je sin Zvezdine legende Zufera Avdije, koji je pobrao simpatije srpske javnosti kada se na NBA draftu pojavio sa zastavom Srbije.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 10.10.2023
SPORT
Amerikanac sklonio Jokića i pokazao kako se igra odbrana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala