- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Visina je u fudbalu ipak bitna – trener Milana otkrio ko je hteo na gol u meču od 105 minuta

© AP Photo / Tano PecoraroOlivije Žiru
Olivije Žiru - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Milan je na volšeban način zaseo na čelo tabele Serije A. Naime, roso-neri su pobedili Đenovu na „Luiđi Ferarisu“ golom Kristijana Pulišića u 87. Minutu, da bi kasnije ostali bez golmana, pa je među stativama završio napadač Olivije Žiru, iako se prvi javio strelac jedinog gola.
Trener Milana Stefano Pioli otkrio je da je Kristijan Pulišić hteo da preuzme rukavice od golmana Majka Menjona koji je isključen posle koškanja u 99. minutu, u meču koji je trajao čak 105 minuta!
Kako je Milan iskoristio mogućnost izmena, neko od fudbalera je morao da brani, ali heroju Pulišiću koji se prvi javio, to nije bilo dozvoljeno.
Razlog – visina! Reprezentativac Amerike visok je 177 centimetar.
„Nikada tokom karijere mi se nije desilo ovako nešto. Kristijan Pulišić hteo je da zauzme mesto Majka Menjona, ali smo mu rekli da je prenizak. Olivijeu Žiruu poveren je taj zadatak“, izjavio je posle pobede rezultatom 1:0 Pioli.
Francuski napadač nije bio besposlen tokom šest minuta koliko je proveo među stativama.
Albrt Gudmunson uzdrmao je prečku iz slobodnog udarca u 112. Minutu, prethodno je Žiru u 104. minutu imao jednu dobru intervenciju koja je Milanu sačuvala tri boda „u džepu“.
„Svašta se događalo tokom utakmice, zaista mnogo čudnih stvari. Znali smo da će da bude teško, najvažnije je da smo upisali trijumf koji pokazuje naš mentalitet, karakter i snagu. Izuzetno sam zadovoljan reakcijom igrača“.
Pričao je Pioli u prvom mestu, a osvrnuo se i na Luku Jovića, koji je prvi put od dolaska iz Fiorentine zauzeo mesto među startnih 11.
„Luka je imao nekoliko dobrih poteza, dobro je sarađivao sa saigračima, čuvao je loptu. On je jako osetljiv momak, došao je kod nas posle naporne sezone gde su očekivanja bila velika. Može da podigne nivo igre i da je unapredi u pojedinim segmentima“, zaključio je Stefano Pioli.
Posle osam odigranih kola Serije A, Milan je lider sa 21 bodom, Inter koji se neočekivano „sapleo“ kod kuće protiv Bolonje, gde je imao 2:0, pa je na kraju osvojio samo bod (2:2) je drugi sa 19, dok je Juventus trećeplasirani sa 17 bodova.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Krasnodar - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
SPORT
Rusija se još jednom poklonila Srbinu – strašan preokret Ivićevog Krasnodara za potvrdu moći /video/
Bibras Natho - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
SPORT
Partizan siguran – Natho i Zahid pogodili za nova tri boda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala