- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija se još jednom poklonila Srbinu – strašan preokret Ivićevog Krasnodara za potvrdu moći /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Dinamo" - "Krasnodar"
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Krasnodar - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
Pratite nas
Krasnodar, koji s klupe vodi srpski stručnjak Vladimir Ivić, upisao je pobedu u 11. kolu ruske Premijer lige, i to posle preokreta u 95. minutu, koji je kompletirao Kolumbijac Džon Kordoba - 3:2 (0:2). Domaćin je tako učvrstio lidersku poziciju ispred Samare i Zenita.
Krasnodar je apsolutni hit Premijer lige Rusije, a zasluge za to idu bivšem fudbaleru Partizana Vladimiru Iviću i nekadašnjem strategu Makabi Tel Aviva, PAOK-a i Votforda.
Preporodio je ekipu otkako je stigao početkom godine i momentalno je implementirao svoj stil igre u redove stabilnog ruskog prvoligaša. Potvrda se svakako ogleda u seriji fantastičnih rezultata i liderskoj poziciji na tabeli.
Krasnodar je u meč sa Rostovom ušao kao izraziti favorit koji u prethodnih 10 kola nije osetio ukus poraza. Sedam pobeda i tri remija uz samo tri primljena i 16 postignutih golova.
Ipak, gosti iz Rostova uspeli su preko Glebova u 23. minutu da šokiraju Ivićev tim, a zatim i u finišu prvog poluvremena preko Kohebija da dupliraju prednost.
Nije se predavao Krasnodar uprkos činjenici da imaju čak dva gola zaostatka. Spertsjan je posle samo pet minuta igre u nastavku prepolovio prednost, da bi od 80. minuta do isteka sudijske nadoknade Krasnodar uspeo u dva navrata da zatrese mrežu i da kreira senzacionalan preokret.
Prvo je Komličenko postigao autogol, da bi Kolumbijac Kordoba u petom minutu produžetka regularnih 90 minuta igre, pogodio za trijumf Krasnodara.
U subotu u jutarnjem terminu Zenit je lako izašao na kraj sa Sočijem, ali je nova pobeda Krasnodara ostavila isto rastojanje između lidera i aktuelnog šampiona - sedam bodova posle 11 odigranih kola. Drugopllasirana Samara ima utakmicu manje i u nedelju će gostovati Pariju.
Bibras Natho - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
SPORT
Partizan siguran – Natho i Zahid pogodili za nova tri boda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala