- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Barselona na nogama, Mesi na potezu – da li će krenuti stopama Bekama i Anrija?

© AFP 2023 / ANGELA WEISSLeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Inter Majami dočekao je povratak Lea Mesija na teren, ali je poraz od Sinsinatija minimalnim rezultatom, prouzrokovao da tim sa Floride ostane bez matematičkih šansi da zaigra u plej-ofu MLS lige. To znači da klub neće imati obaveze do februara, što otvara vrata Argentincu da se vrati u Barselonu.
Ne bi Leo Mesi bio prvi ni poslednji verovatno koji je to uradio. Pre njega, igrajući na američkom tlu, tačnije u MLS ligi, isto su učinili Dejvid Bekam sadašnji vlasnik Inter Majamija i čovek koji je zaslužan što je uopšte Mesi tu gde jeste, kao i legenda Arsenala Tjeri Anri. Bekam je zaigrao za Milan na pozajmici iz Los Anđeles Galaksija.
Inter Majami ima još 21. oktobra utakmicu sa Šarlotom i Mesi će nakon toga moći da bude slobodan u izboru novog-starog kluba u koji bi stigao na petomesečnu pozajmicu.
O scenariju da se Mesi, koji je „ikona“ Barselone vrati na Kamp nou, pričao je suvlasnik Inter Majamija Horhe Masa, koji je „raspalio“ maštu Katalonaca.
„Odlazak Mesija iz Barselone nije protekao onako kako je on zamislio i želeo. Nije se na pravi naičin oprostio od kluba u koji je stigao još kao dečak. Jednostavno, okolnosti prilikom rastanka nisu bile najbolje. Obećao sam mu da ću učiniti sve da u vremenu koje dolazi dobije priliku da se na pravi način oprosti od navijača Barselone“, izjavio je Hohe Masa.
I stiče se utisak da su se kockice namestile tako da jedan od najboljih igrača u istoriji fudbal, koji je u međuvremenu ostvario san i sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo u Kataru, stigne ponovo u Barselonu i oprosti se od kluba u kom se afirmisao, onako kako dolikuje.
Nema dileme da bi ga nekadašnji saigrač, a sadašnji trener Barse Ćavi Ernandez, raširenih ruku dočekao na mestu gde su nekada zajedno osvajali titule i radovali se golovima, asistencijama i trofejima.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Olivije Žiru - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Visina je u fudbalu ipak bitna – trener Milana otkrio ko je hteo na gol u meču od 105 minuta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala