- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski odbojkaši i dalje veruju: Bože zdravlja čeka nas Pariz

© Foto : CEVOdbojkaši Srbije
Odbojkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Odbojkaši Srbije nisu uspeli da tokom kvalifikacija obezbede vizu za Olimpijske igre naredne godine, a Igor Kolaković, selektor reprezentacije, istakao je da je nažalost ono što je prikazano u Tokiju realna slika situacije.
U poslednjem kolu kvalifikacija za Olimpijske igre odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Slovenije i time završila takmičenje na petom mestu sa devet bodova što nije dovoljno za vizu koja vodi u Pariz.
Igor Kolaković, selektor tima, posle poraza govorio je o svemu što odbojkaši nisu dobro odradili tokom meča.
„Ovo je bio meč u kojem smo stalno zaostajali od starta i stalni jurili rezultat. Nismo mogli da ih ugrozimo, jer smo imali nesklad servisa i prijema servisa. Drago mi je da smo uspeli da se vraćamo, ali nismo mogli da prelomimo u tim trenucima sa nekom važnom odbranom, blokom ili kontranapadom“, rekao je Kolaković.
Srbija će šansu tražiti preko rang liste FIVB koja će biti poznata po završteku preliminarne faze Lige nacija koja se igra u junu naredne godine.
„Ostaje žal zbog poraza na ovom meču, kao i zbog neuspeha na svim utakmicama, koje smo izgubili. Možda je ovo naša realna slika u ovom trenutku s obzirom da smo se na dva takmičenja u skladu sa našim mogućnostima dobro borili“, dodao je selektor Srbije.
Sa rečima selektora slaže se i odbojkaš Dražen Luburić.
„Kvalitet na kraju uvek ispliva, to određuje pobednika. Kako smo počeli tako smo i završili. Nismo još na nivou svetskih ekipa gde bismo parirali i borili se za neku od medalja. Ostaje nam da radimo, sve može da se popravi. Svako treba da krene od sebe i da nađe svoje nedostatke, da vidi na čemu može da radi. Čeka nas Liga nacija, Bože zdravlja posle toga i Olimpijske igre“, rekao jeLuburić.
Marko Ivović veruje da Srbija može u Pariz.
„Šanse postoje, nada je tu, čekamo sledeće leto. Verujem da ćemo uspeti da se plasiramo i da ćemo igrati mnogo bolje. Ove dve godine bile su naporne, nismo imali deset slobodnih dana. Nadam se da ćemo uspeti da izdržimo i da se spremimo za sledeću godinu“, zaključio je Ivović.
Odbojka, muškarci, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Treći poraz u nizu za kraj – Orlovi aterirali i pred Slovenijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala