- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Treći poraz u nizu za kraj – Orlovi aterirali i pred Slovenijom

© Foto: CEVOdbojka, muškarci, Srbija
Odbojka, muškarci, Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
Pratite nas
Odbojkaši Srbije poraženi su u od Slovenije – 22:25, 23:25, 21:25 u Tokiju, u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine. „Plava četa“ ostala je bez vize i moraće da čeka jun i FIVB listu kako bi se domogla Igara.
Iz kvalifikacione Grupe B u kojoj su bili odbojkaši Srbije i pre poslednjeg kola sve je bilo poznato. Sjedinjene Američke Države i Japan izborili su se za plasman na Olimpijske igre u Parizu, dok će Orlovi morati da čekaju jun i nadati se da će biti među pet selekcija koje će na taj način otići na najveću svetsku sportsku smotru.
Kako su otvorili turnir u Tokiju, tako su ga izabranici selektora Igora Kolakovića i završili. Na startu poraz od Turske koji je pokazao da će biti jako, jako teško.
Serija utakmica sa slabijim rivalima i očekivane pobede, a onda na kraju crna serija i tri uzastopna poraza od ozbiljnih protivnika. Prvo od Japana (3:0), zatim od Amerike identičnim rezultatom i na kraju od Slovenije.
Slovenci su energičnije ušli u meč, diktirali su tempo i na kraju su bez većih problema slavili s maksimalnih 3:0, po setovima 25:22, 25:23, 25:21.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2023
SPORT
Alkaras priznao – „Iskreno, Novak mi je stalno u mislima“
Srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
SPORT
Olimpijske igre i dalje samo san – Srbija lako pala pred Amerikom i čeka jun
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala