- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dve drame, dva produžetka i dva jubileja Srba – krunisana sa dva slavlja!

© Sputnik / Lola ĐorđevićMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
Pratite nas
Srpski košarkaški reprezentativci Nikola Milutinov i Marko Gudurić imali su veče za pamćenje u Evroligi, pošto su zabeležili dva jubileja posle dve drame u Istanbulu i Atini. Centar Olimpijakosa stigao je do 1.500 poena u Evroligi, dok je levoruki as turskog tima „izbrojao“ do 2.000 poena u elitnom takmičenju.
Dve drame, dva produžetka i dva jubileja srpskih reprezentaticaca okončana s dva slavlja! Tako bi u najkraćem moglo da se opiše sve ono što se (iz)dešavalo na startu Evrolige u duelima Fenerbahčea i Olimpije iz Milana, odnosno velikom derbiju Grčke između Panatinaikosa i Olimpijakosa
Gudurić koji je ubacio jedno od dva slobodna bacanja na 13,9 sekundi pre kraja produžetka, potvrdio je pobedu Fenerbahčea rezultatom 85:82, a pomenuti pogodak bio je njegov jubilarni 2.000. u elitnom košarkaškom takmičenju, što je prikazano na grafici Evrolige u trenucima kada je Marko Gudurić relizovao slobodno bacanje.
Srpski plejmejker susret u Istanbulu okončao je sa 15 poena, imao je po jedan skok i asistenciju za 18 minuta i 38 minuta provedenih na parketu.
Radovao se pobedi, ali i jubileju i prvi srpski centar s Mundobasketa – Nikola Milutinov.
Povratnik u redove Olimpijakosa, koji je stigao iz moskovskog CSKA bio je uz prekaljenog Kostasa Slukasa i Litvanca Grigonisa i Vokapa među najzaslužnijima za važan trijumf u grčkom derbiju u kom su crveno-beli slavili posle produžetka rezultatom 88:78 u OAKA areni, dok je u regularnom toku bilo 76:76.
Milutinov koji je susret okončao sa 15 poena uz sedam skokova i jednu blokadu, stigao je do jubilarnog 1.500. poena u Evroligi, a sve je, baš kao i kod Marka Gudurića ispraćeno grafikom koja je prikazana tokom prenosa.
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
SPORT
Spektakl u Istanbulu: Mirotić promašio šut za pobedu – Gudurić sprečio veću dramu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala