- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl u Istanbulu: Mirotić promašio šut za pobedu – Gudurić sprečio veću dramu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Fenerbahčea posle produžetka savladali su ekipu Olimpije u prvom kolu Evrolige rezultatom 85:82 (19:23, 19:12, 24:19, 14:22, 9:6).
Utakmicu Fenerbahčea i Olimpije perfektno je otvorio Marko Gudurić koji je turskom timu u prvoj deonici sam doneo devet poena, međutim srpski košarkaš nije mogao da igra sam pa je tako njegov tim bio u zaostatku posle prvih deset minuta igre, a Olimpija je vodila 23:19.
Kao da se ekipa Milana ispucala u prvoj četvrtini pa je usledio veliki pad u drugoj u kojoj su dali samo 12 poena, pa je na poluvremenu zadovoljniji bio Fenerbahče.
Tim iz Turske bio je bolji i u trećoj deonici, ali Olimpija je imala motivisanog Nikolu Mirotića koji je sve vreme dominirao na parketu.
Ponovo je Gudurić imao značajnu ulogu kada je Papajanisu na dva minuta pre kraja poslao sjajnu asistenciju za plus četiri, međutim u samoj završnici Meli je vezao četiri poena i uveo utakmicu u produžetke.
Drama se nastavila, na 19 sekundi do kraja produžetka Fenerbahče je vodio sa pet poena prednost, a onda je Mirotić iznudio faul za tri slobodna bacanja koja je potom i pogodio.
Olimpija je rešenje tražila preko faula i na liniju penala poslali su Marka Gudurića koji je bio polovičan, što je značilo da tim iz Milana ima 13 sekundi za šut za tri koji bi doneo novi produžetak.
Šut za pobedu promašio je Nikola Mirotić koji je krajnje ironično bio najbolji igrač meča sa dabl-dabl učinkom od 27 poena, 11 skokova i jednom asistencijom.
Sjajni Gudurić do kraja je upisao 15 poena, skok i asistenciju, dok je Vilbekin bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 19 poena.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2023
SPORT
Kadrovi iz Srbije ponovo očarali svet: „Zamislite da Amerika ima ovo...“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala