- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jasna poruka Amerikancima i na meču ženskog fudbala – „Napolje“

© AP Photo / Jon SuperMančester junajted
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
Pratite nas
Mančester junajted posrće u Premijer ligi i Ligi šampiona, zbog čega su navijači odlučili da nezadovoljstvo zbog očajnih rezultata izraze i na meču ženskog kluba u remiju sa Arsenalom (2:2). Na stadionu Lejt Sport Vilidžu, dominirao je transparent „Glejzeri, napolje“.
Prošle godine pojavila se informacija da američka porodica Glejzer u čijem vlaništvu se nalazi slavni engleski klub, razmatra prodaju Mančester junajteda, sli se kasnije od toga odustalo.
Prema informacijama s Ostrva, kupac je trebalo da bude šeik Jasmin bin Hamad al Tani iz Katara. Tada nije postojala saglasnost svih pet članova upravljačkog borda iz porodice Glejzer za prodaju kluba u poslu vrednom šest milijardi evra.
I navijači „crvenih đavola“ nastavili su da proživljavaju agoniju i pakao.
Iz nedelje u nedelju protestuju na tribinama i oko Old Traforda, tražeći od Amerikanaca da odu i tako spasu klub koji godinama unazad ne liči na sebe i beleži blede rezultate, a trofeja ni na vidiku.
Tako je derbi meč drugog kola ženske engleske Super lige dospeo u fokus britanskih medija zbog jasne poruke koja je dominirala na tribinama: „Glejzeri, napolje“. Istorija, dostojanstvo, integritet, sve ste to ukrali“, ispisali su rezignirani navijači Mančester junajteda.
Junajtedove dame uprkos svemu onome što se dešavalo van terena, uspele su posle primljenog gola da stignu do preokreta, ali su fudbalerke Arsenala golom u finišu susreta stigne do boda.
Kada su fudbaleri Junajteda u pitanju, oni su u sredu poraženi od Galatasaraja u drugom kolu Lige šampiona i zauzimaju poslednje mesto u Grupi sa Bajern Minhenom, Kopenhagenom i pomenutim Galatasarajom.
Naredni meč Junajted igra u subotu na Teatru snova, gde od 16 sati stiže Brentford. „Crveni đavoli“ su u prošlom kolu na svom terenu poraženi od Kristal Palasa rezultatom 1:0.
Nema dileme da će besni navijači slavnog engleskog kluba nastaviti tradiciju „teranja“ Amerikanaca, pod čijom vladavinom se klub srozao na niske grane...
Čukarički - Olimpijakos - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2023
SPORT
Sunovrat srpskog fudbala – samo Gibraltar i Estonija nam gledaju u leđa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala